Tiešsaistes lekcijas ar mākslas zinātnieku Jāni Borgu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Borgs
Jānis Borgs Foto: publicitātes

Izdevniecība un mākslas telpa "Aminori" no 11. jūnija piedāvās tiešsaistes lekcijas mākslas vēsturē ar mākslas zinātnieku, kritiķi, publicistu Jāni Borgu.

11. jūnijā plkst. 18.30 norisināsies pirmā tiešsaistes formāta Jāņa Borga lekcija mākslas vēsturē, pievēršoties Ziemeļu renesanses tematam. Lekciju cikls ar mākslas vēsturnieku Borgu tika aizsākts ar trim lekcijām klātienē mākslas telpā Aminori, taču ārkārtas situācijas veidotie apstākļi likuši meklēt inovatīvas iespējas – vebināra formātu. Lai gan lekcijas klātienē arī guvušas atzinību un plašu publikas apmeklējumu, tiešsaistes formātam ir savas priekšrocības - tas ļaus ne tikai ievērot šobrīd svarīgo distanci, bet arī interesantās un humora pilnās vēsturnieka lekcijas baudīt, neizejot no mājām jebkurā vietā pasaulē.

Pirmajā tiešsaistes lekcijā 11. jūnijā lektors ieskicēs Ziemeļu renesanses tematiku, kas tiek attiecināta uz visu Eiropu ārpus Itālijas uz ziemeļiem no Alpiem 15./16. gadsimtā. Ziemeļu renesanse atteicās no itāļu renesanses klasiskajiem ideāliem, ienesot asimetriju, subjektīvi izjustus arhitektonisko un kompozicionālo kārtojumu ritmus. Galvenā uzmanība lekcijā tiks pievērsta Ziemeļu renesanses spilgtākajam piemēram - nīderlandiešu mākslinieka Jana van Eika pasaulslavenajam mākslas darbam “Ģentes altāris”.

Lai pieteiktu dalību tiešsaistes lekcijā, informācija šeit

Jānis Borgs ir pazīstams kā mākslas zinātnieks, kritiķis, publicists, kurators, kā arī darbojas vides un grafiskajā dizainā, pats sevi labprāt dēvējot par mākslas vērotāju. 20. gadsimta septiņdesmitajos gados Borgs sevi pieteica kā avangardisma un modernisma piekritējs, veidojot laikmetam neraksturīgas grafikas un telpu dizaina projektus, kā arī ir neskaitāmu publikāciju autors, pasniedzējs un sastādījis mācību programmas.

Jānis Borgs
Jānis Borgs Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu