Liepājas kultūras projektu konkursā atbalstu saņēmuši 24 projekti

CopyDraugiem X Whatsapp
Demaui (Māris Dejus)
Demaui (Māris Dejus) Foto: publicitātes

Liepājas Kultūras pārvaldes izsludinātajā projektu konkursā atbalstīti 24 projekti par kopējo summu 50 000 eiro, informēja Liepājas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļā.

Projektu konkurss tika izsludināts, lai nodrošinātu kultūras notikumu nepārtrauktību Liepājā un finansiāli atbalstītu projektu īstenošanu dažādās kultūras un mākslas nozarēs, kā arī sniegtu tiešu atbalstu radošajām industrijām.

Konkursa prioritātes bija kultūras aktivitātes un procesi, kas nodrošina kultūras pieejamību Liepājā valstī noteiktās ārkārtējās situācijas laikā, veicina jaunrades procesus Liepājā, inovatīvu ideju realizēšanu kultūras norisēm klātienē, ņemot vērā noteiktos ierobežojumus, mūsdienīgas un intelektuālas kultūrvides attīstību pilsētā, Liepājas pilsētas iedzīvotāju līdzdalību kultūras dzīves norisēs un rada tūrisma mērķauditorijas interesi par Liepāju.

"Projektu izvērtēšana vienmēr ir ļoti atbildīgs process. Šoreiz mums bija jāvērtē gan projektu pieteikumu tehniskie parametri, gan to atbilstība valstī noteikto ierobežojumu un to pakāpeniskas mīkstināšanas periodam, gan projektu saturiskā kvalitāte," sacīja Kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens.

Viņš norādīja, ka starp atbalstītajiem projektiem ir saturiski daudzveidīgas kultūras norises - koncertprogrammas un mūzikas ieraksti, digitālā un laikmetīgā māksla, diskusijas un meistarklases, kultūras mantojuma saglabāšana un digitalizēšana, kino, laikmetīgais teātris, arī kultūras programmas bērniem un ģimenēm.

3000 eiro atbalstu saņēmis peldošs mākslas objekts "Teika par Karostas nāriņu", ko īstenots IK "Labs cilvēks". Par 3000 eiro tiks īstenota 16 akadēmiskās mūzikas koncertu sērija dažādās Liepājas vietās - "Skan visa Liepāja", ko īstenos SIA "Reku".

Kultūras nozares iniciatīvas "Kultūru VAIG?!?" aktivitāšu nodrošināšanai biedrībai "kultūrBĀKA" piešķirti 2210 eiro. Dažādu mūzikas žanru koncertu rīkošanai Juliannas pagalmā - "Get up, lets grūv Juliannā" 2250 eiro piešķirti SIA "Liepaja Music" piešķirti.

Eiropas kultūras mantojuma un dzejas dienas "Vertikāle VI" rīkošanai nodibinājumam "Liepājas Sv. Trīsvienības baznīcas atjaunošanas fonds" piešķirti 1470 eiro.

Koncertprogrammas uz ūdens "Vestards Šimkus, Mārcis Auziņš, Dināra Rudāne un "Keksi" force majeure apstākļos" īstenošanai SIA "Liepaja Music" piešķirti 2000 eiro. Janas Egles komponēto dziesmu ierakstu izdošanai Austras biedrībai piešķirti 1000 eiro.

Demaui elektroniskās mūzikas albuma "Tribe" virtuālais koncerts, kas sastāv no desmit audiovizuāli imersīvām pieredzēm 360° video formā piešķirti 2000 eiro. Koncertu rīkos Māris Dejus.

Foto: Bītmeikera "Demaui" albuma prezentācija.

Īpaši Liepājai radītai virtuālai skulptūrai "Dzintara vilnis", ko varēs vērot pilsētvidē pēc konkrētām GPS koordinātēm SIA "San" piešķirti 2000 eiro.

Astoņu publisku pasākumu sarunu ciklam par Liepājas vēsturē būtiskām personībām un audiovizuālu materiālu izgatavošanu "Pastnieka mājas studijas sarunas" īstenošanai biedrībai "Sabiedrības attīstības centrs" piešķirti 2990 eiro.

Kalendāra izveidei ar Līgas Ķempes izstādes "Venus" gleznām biedrībai "Ķempes salons" piešķirti 3 000 eiro. Meistarklases par ugunsrituālu un dalībnieku iesaistei ar muzicēšanu Muzeja dārzā biedrībai "Saule i tuvāk" piešķirti 1625 eiro.

Līgas Ķempes darbs
Līgas Ķempes darbs Foto: Jānis Škapars/TVNET

Izrādei - pastaigai "Upe", kas sastāv no pieciem stāstiem un notiks vairākās Liepājas vietās biedrībai "Cita Abra" piešķirti 2450 eiro. Biedrība "Kultūras centrs wiktorija" par 2500 eiro rīkos Maijas Kalniņas mūzikas albuma "Spēļu vilcieniņš" atklāšanas koncertu un par 3000 eiro izdos Liepājas ģitāristu lielansambļa opusa "Metalurģija" skaņuplati

Biedrība "Cietokšņa kopiena" par 1500 eiro rīkos Liepājas ceļojošā cirka Beztemata cirka izrādes pludmalē. Apvienojot vairākus Liepājas mūziķus, radītas jaunas dziesmas, kas raksturo Covid-19 laiku "Bez pieciem gadiem 400" Emīls Dreiblats saņems 2000 eiro.

SIA "RSB" par 1900 eiro īstenos vasaras saulrietu koncertu ciklu Liepājas pludmalē. Atvērto darbnīcu un diskusiju cikla "Open Lab" rīkošanai biedrībai "E-Lab" piešķirti 2000 eiro. Bezmaksas kino seansus Juliannas pagalmā SIA "Zlaukts" nodrošinās par 1300 eiro.

Liepājas jubilejai veltītā fotoalbuma "Skaistā, senā Liepāja" maketa sagatavošanai biedrība "Liepāja 400" saņēmusi 2000 eiro.

Biedrībai "Baringtons K2" piešķirti 1155 eiro pārgājienu ģimenēm "Iepazīt Karostu", kura laikā varēs iepazīt un daudz ko no jauna uzzināt par bagātīgo Karostas kultūras mantojumu. Beltes individuālajam uzņēmumam "Korekts" piešķirti 1650 eiro vairākām Leļļu teātra izrādēm bērnu radošuma pilnveidei.

Ivo Fomina jaunā CD mūzikas albuma "Cilvēks" izdošanai biedrība "Amber Music" saņems 2000 eiro. 

Ivo Fomins
Ivo Fomins Foto: Ekrānuzņēmums

Projektu konkursā iesniegtos darbus vērtēja Kultūras pārvaldes žūrijas komisija. 

Šogad šis ir otrais kultūras projektu konkurss, ko Liepājas Kultūras pārvalde rīko ar galveno mērķi atbalstīt kultūras nozari Covid-19 pandēmijas laikā. Pirmais konkurss norisinājās gada sākumā un tika atbalstīti 18 projekti par kopējo summu 60 000 eiro. Šogad kultūras projektu konkursiem no Liepājas pilsētas pašvaldības budžeta atvēlēti 110 000 eiro. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu