Motocikls mežā: kur un kā ar to drīkst braukt (14)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Braukšana ar motocikliem pa mežu pēdējā laikā kļuvusi par strīdus ābolu, ko neapdomīgi ļaudis vārda tiešā nozīmē mēģina pāršķelt ar ceļam pārvilktu tērauda trosi. Kur tad īsti drīkst un kur nedrīkst braukāt ar motociklu?

Darba grupā, kuru izveidojušas motobraucēju organizācijas, Latvijas Valsts meži un Rīgas meži, strīdīgākais jautājums ir: kas ir dabiskā brauktuve?

"Jāievēro, kur motocikls drīkst pārvietoties. Tās ir meža stigas, meža ceļi un dabiskās brauktuves. Teorētiski ja tur ir divas pēdas, tad tā var būt dabiskā brauktuve. Vienkāršam cilvēkam grūti saprast. Viņš atbrauc uz mežu, nopircis motociklu, izlasījis meža likumu. Redz, ka pēdas ir iebrauktas. Bet, vai tur drīkst braukt, īsti nav skaidrs," skaidro enduro motobraucējs Lauris Ermanis.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Latvijas Valsts meži izveidojuši speciālu lietotni viedierīcēm. Tā ļauj ātri orientēties teritorijās. Rīgas mežiem tādas nav, tāpēc rodas konflikta situācijas. Motoru troksnis un riepu pēdas var kādam nepatikt, taču trose pāri ceļam nav risinājums.

"Daudziem liekas, ka motociklisti ir tie sliktie puiši. Jāsaprot, ka tāpat kā citiem skriešana vai riteņbraukšana, brīvā laika pavadīšana var būt arī motobraukšana. ​Tās visas bija stigas vai meža ceļi, vai dabiskās brauktuves. Tur visur drīkstēja braukt ar motociklu. Līdz ar to gribu vērsties pie tiem kas to dara - padomājiet par sekām," runājot par gadījumiem, kad bīstamā veidā kāds grib ierobežot braukšanu ar motociklu, norāda motobraucējs.

Jāteic gan, ka drošības un pieklājības normas jāievēro arī motobraucējiem. Iestājoties siltam laikam, motobraucēji aktivizējas - gan uz ielas, gan mežos. Vēl jo vairāk tāpēc, ka motociklists ekipējumā un uz motocikla vienmēr ir droši distancējies no citiem. Tomēr arī viņam jāpatur prātā, ka tad, ja ģimene staigā pa mežu vai brauc riteņbraucējs, būtu jāpiebremzē, jāievēro distance, lai neapmētātu viņus ar sūnām vai zemēm.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu