VUGD saņēmis 15 izsaukumus par vēja postījumiem galvenokārt Rīgā un Pierīgā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Pirmdienas vakarā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) saņemti 15 izsaukumi par negaisa un vēja postījumiem, un lielākoties palīdzība bijusi nepieciešama iedzīvotājiem Rīgā un Pierīgā, informēja dienesta pārstāve Agrita Vītola.

Viņa stāstīja, ka lielākā daļa izsaukumu līdz plkst.19 bija saistīta ar nolūzušiem kokiem, kas bija nokrituši uz ceļa braucamās daļas. Vienā gadījumā bija aizlūzis elektrolīnijas balsts.

Stiprais vējš bojājumus lielākoties nodarījis Rīgā un Pierīgā, taču bijuši zvani arī no citiem reģioniem.

Citu izsaukumu uz glābšanas darbiem, kas saistīti ar laikapstākļiem, VUGD nav bijis.

Jau ziņots, ka bīstamo pērkona negaisu dēļ sinoptiķi izsludinājuši oranžā līmeņa brīdinājumu valsts centrālajā un austrumu daļā, kas būs spēkā līdz pusnaktij. 

Pirmdienas vakarā negaisa mākoņi turpina šķērsot Vidzemi un Zemgali. Valstī kopumā reģistrēti vairāki tūkstoši zibens uzplaiksnījumu. Daudzviet kritusi krusa, vietām - vairākus centimetrus lieli ledus gabali. Vietām applūdušas ielas un zemākās vietas.

Visvairāk ziņojumu par lielgraudu krusu saņemts no Rīgas austrumiem, kā arī Stopiņu, Garkalnes un Ādažu novada. Rīgā un galvaspilsētas apkaimē reģistrēts arī lielākais skaits zibeņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu