Ziemeļkoreju sanikno Dienvidkorejas aktīvisti; slēdz komunikācijas kanālus

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ziemeļkoreja otrdien paziņojusi, ka slēgs visus politiskos un militāros sakaru kanālus ar Dienvidkoreju, jo Phenjanu saniknojis tas, ka aktīvisti no Dienvidkorejas ar gaisa baloniem iesūta Ziemeļkorejā pret tās režīmu vērstas skrejlapas.

Phenjana "pilnībā slēgs sakaru līniju starp ziemeļu un dienvidu varasiestādēm,  kas tiek uzturēta ar kopīgā ziemeļu un dienvidu sakaru biroja starpniecību", kā arī citus sakaru kanālus,  vēsta Ziemeļkorejas oficiālā informācijas aģentūra KCNA.

Visi sakaru kanāli tiks slēgti "no 2020.gada 9.jūnija plkst. 12 [6 pēc Latvijas laika]," norāda aģentūra.

Tā  ziņo, ka starp sakaru līnijām. kuras paredzēts slēgt, ir sakaru kanāli starp abu Korejas pussalas valstu bruņotajiem spēkiem un starp Ziemeļkorejas valdošās Strādnieku partijas centrālkomiteju un Dienvidkorejas prezidenta rezidenci Seulā.

Dienvidkorejas varasiestādes pieļauj "salašņu naidīgu rīcību pret KTDR [Korejas Tautas Demokrātisko Republiku]", vēsta KCNA.

"Tas ir novedis attiecības starp abām Korejas [pussalas valstīm] katastrofā," uzsver aģentūra.

"Mēs esam secinājuši, ka nav vajadzīgas divpusējās tikšanās ar Dienvidkorejas [varasiestāžu] pārstāvjiem, un ka mums ar viņiem nav, ko apspriest,"  piebilst KCNA.

Ziemeļkoreja pēdējo dienu laikā vairākkārt paudusi sašutumu, ka aktīvisti no Dienvidkorejas teritorijas ar gaisa baloniem iesūta Ziemeļkorejā lielu daudzumu skrejlapu, kas vērstas pret Phenjanas režīmu.

Phenjana pārtrauca lielāko daļu kontaktu ar Seulu pēc tam, kad pagājušā gada februārī cieta neveiksmi Hanojā notikušais ASV prezidenta Donalda Trampa un Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna samits par Phenjanas kodolprogrammu. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu