Šobrīd augstsprieguma tīkla darbība atjaunota visur Latvijā, izņemot Šķirotavas apakšstaciju (56)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Elektrība. Ilustratīvs attēls
Elektrība. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Elektrības padeve Rīgā saistībā ar kabeļa atslēgšanos starp TEC-1 un Imantas apakšstaciju vairumā gadījumu ir atjaunota, bet vēl arvien elektrības padeve ir traucēta 36 000 klientu, Rīgā, Ķengaragā un Šķirotavas apkārtnē, informēja AS "Augstsprieguma tīkls" pārstāve Aija Ikstena. 

Ikstena skaidroja, ka otrdienas rītā Rīgā, atslēdzoties 330 kV kabelim starp TEC-1 un Imantas apakšstaciju, atslēgusies TEC-2 ģenerācija, izsaucot pārslodzi 110kV tīklā. Tehnoloģiskais traucējums reģistrēts otrdien plkst.9.38. 

Tādējādi elektroapgādes traucējumi bija vairāk nekā 160 000 tūkstošiem klientu daļā Rīgas un Pierīgas, kā arī Limbažu apkaimē, Siguldas apkaimē un Ogrē.

Plkst.10.40 tehnoloģiskais bojājums novērsts, un lielākajai daļai klientu elektroapgāde atjaunota, bet vēl elektroapgāde traucēta 36 000 klientu Ķengaragā un Šķirotavas apkārtnē.

Ikstena arī atzīmēja, ka plkst.11.14 pilnībā atjaunots 110 kV tīkls un atjaunota elektroapgāde no pārvades tīkla puses.

Savukārt, "Sadales tīkls" informēja, ka Rīgā elektroapgāde traucēta vēl apmēram klientiem Teikā un Sarkandaugavā.

Kompānijā informēja, ka "Sadales tīkls" speciālisti pašreiz atjauno vidējā sprieguma elektrolīniju.

Lielākajā daļā Rīgas ielu luksoforu elektropadeve atjaunota, bet dažviet policija turpina regulēt satiksmi

Lielākajā daļā Rīgas ielu luksoforu elektropadeve ir atjaunota, taču dažās vietās policija turpina regulēt satiksmi, pastāstīja Valsts policijas preses pārstāve Līna Kaļķe.

Nekādi negadījumi satiksmes drošībā saistībā ar elektropadeves traucējumiem nav reģistrēti.

Iespējama pastiprināta ūdens uzduļķošanās

Rīgā, Daugavas labajā krastā iespējama pastiprināta ūdens uzduļķošanās, informēja SIA "Rīgas ūdens".

Kā skaidro uzņēmumā, šorīt elektrības padeves traucējumu dēļ radies pārtraukums dzeramā ūdens sūkņu stacijas "Baltezers" darbībā.

Lai gan stacijas energoapgāde avārijas režīmā tika nodrošināta ar dīzeļģeneratoriem, un ūdens spiediens pilsētas ūdensvada tīklā atjaunots, darbības pārtraukuma dēļ Daugavas labajā krastā iespējami ūdens uzduļķojumi.

Teikas tuvumā noticis sprādziens kanalizācijas šahtā

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola aģentūrai LETA apliecināja, ka šorīt ap plkst.9.35 saņemts izsaukums uz Starta ielu Teikas tuvumā, kur pēc sākotnējās informācijas noticis sprādziens kanalizācijas šahtā un bija redzami dūmi.

Vēlāk noskaidrojās, ka 0,2 kvadrātmetru platībā šahtā dega augstsprieguma kabeļi, taču negadījums nebija tik nopietns, lai pielietotu dzēšanas līdzekļus. Plkst.11.18 VUGD palīdzība notikuma vietā vairs nebija nepieciešama.

Notikuma vietā strādā "Augstsprieguma tīkls" pārstāvji.

VUGD gan nav zināms, vai šim notikumam ir bijusi saistība ar elektrības padeves traucējumiem Rīgā.

Jau ziņots, ka elektrība otrdienas rītā nebija lielai daļai Rīgas Daugavas labajā krastā, tostarp centrā, Vecmīlgrāvī, Grīziņkalnā, Brasā, Teikā, Mangaļos un citur. Daudzviet nestrādāja luksofori.

Iedzīvotājiem elektrība pazuda arī Ādažos, Garkalnē un citos Pierīgas novados Daugavas labajā krastā.

Komentāri (56)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu