Ministru kabineta kārtības rullī paredz iespēju valdības darbu organizēt attālināti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts kanceleja

Valdība šodien nolēma papildināt Ministru kabineta kārtības rulli, paredzot iespēju valdības darbu organizēt attālināti.

Valdības darbs šādi notiek jau vairākus mēnešus. Pēc kontaktēšanās ar Covid-19 inficētu cilvēku Ministru prezidenta biroja darbinieki no 21.marta uz divām nedēļām bija jāievēro pašizolācija, tomēr Ministru kabinets darbu turpināja attālināti. 

Patlaban spēkā esošais normatīvais regulējums neparedz Ministru kabineta darba nodrošinājumu attālināti, tai skaitā sēžu sagatavošanu un organizēšanu. Ņemot vērā izveidojušos situāciju un praktisko nepieciešamību, tika izstrādāti grozījumi Ministru kabineta kārtības rullī, paredzot noteikt iespēju organizēt Ministru kabineta darbu attālināti. 

Noteikumi paredz, ka Ministru prezidents varēs pieņemt lēmumu par valdības sēdes sasaukšanu attālināti. Līdzīgas tiesības būs arī Valsts sekretāru sanāksmes vadītājam. Papildus tiek noteikts, ka uz sēdi uzaicinātās personas varēs pievienoties jeb attālināti pieslēgties sanāksmei tikai attiecīgā jautājuma izskatīšanas laikā un pēc jautājuma izskatīšanas viņām sanāksme nekavējoties jāatstāj.

Ministru kabineta kārtības rullī ietverta arī iespēja Ministru kabineta locekļiem piedalīties sēdē, izmantojot atšķirīgus elektronisko sakaru līdzekļus, piemēram, telefonkonferenci, videokonferenci, e-portfeli. Tādējādi tiks nodrošināts nepārtraukts un efektīvs Ministru kabineta darbs gadījumā, ja kāds no Ministru kabineta locekļiem sēdē nevarēs piedalīties klātienē vai būs radušās tehniskas problēmas dalībai sēdē attālināti. Ministrs sēdē varēs piedalīties jeb pieslēgties jebkādā citā tehniski iespējamā veidā.

Premjera Krišjāņa Kariņa (JV) birojā aģentūrai LETA iepriekš atzina, ka Covid-19 vīruss joprojām nav pazudis, tāpēc valdības sēdes arī pēc 9.jūnija notika attālināti. Patlaban nav zināms, kad Ministru kabinets uz sēdi varētu sanākt klātienē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu