Uz laiku ierobežos satiksmi pār Ķeguma HES tiltu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
AS "Latvenergo" Ķeguma HES teritorija
AS "Latvenergo" Ķeguma HES teritorija Foto: LETA

Līdz 12. jūnijam vakara un nakts stundās no plkst. 22.00 līdz plkst. 7.00 uz laiku līdz 30 minūtēm tiks slēgta satiksme pāri Ķeguma HES tiltam, tur tiks veikta asfaltbetona seguma demontāža un ieklāšana. Pēc asfalta ieklāšanas tiks uzstādītas drošības barjeras un ieklāts horizontālais marķējums.

Papildus esošajiem satiksmes ierobežojumiem nākusi klāt reversīvā satiksme, ko regulē ar luksoforiem, ātrums 30 km/h, masas ierobežojums 15 t un 30 m distances ievērošana, atlikušo būvdarbu laikā ir noteikts transportlīdzekļu platuma gabarīta ierobežojums 2,75 m. 

Ķeguma HES tilta atjaunošanas darbi reģionālā autoceļa Inciems–Sigulda–Ķegums (P8) 73,75. kilometrā atsākušies jūnija sākumā. To ietvaros iepriekš jau veikti tilta brauktuves, laiduma konstrukciju un kreisā krasta pieejas atjaunošanas darbi. Līgums par būvdarbu veikšanu tika noslēgts 2018. gada jūlijā un saskaņā ar to darbi bija jāpabeidz jau pagājušā gada rudenī, tomēr laika apstākļi noslēguma darbu veikšanai nebija labvēlīgi.

HES tilta atjaunošanas darbus veic SIA Viadukts par līgumcenu nepilni 1,2 miljoni eiro (ar PVN), no kuriem daļu – 971 tūkstoti eiro (ar PVN) maksā VAS Latvijas Valsts ceļi, izmantojot valsts budžeta finansējumu, bet otru daļu – 228 tūkstoši eiro (ar PVN) AS Latvenergo. Būvdarbus pilnībā plānots pabeigt līdz jūnija vidum.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu