Lieto, esi vesels un skaists kā grieķu dievs! Aparāts, kas izārstē gandrīz visu (5)

Foto: Ventspils muzejs
CopyLinkedIn Draugiem X

Jau kopš senatnes cilvēks meklē to brīnumzālīti, kas spēs darīt zilus brīnumus un ļaus akli noticēt mūžīgajam skaistumam un veselībai. Lūk, šis ir viens no šādiem mēģinājumiem - elektroterapijas – violetstaru aparāts „Violetta”.

20. gados Čikāgas mediķis, medicīnas autoritāte ar 35 gadu ilgu praksi elektroterapijā, Marejs Eberharts prezentē tolaik ļoti būtisku atklājumu - violeto staru ārstniecisku īpašību, ar kuru varot izārstēt teju 200 slimības. 

Eberharta darba rokasgrāmatā "A Working Manual of High Frequency Currents"  ir uzskaitīti astoņi konstitucionālie efekti:

  • Paātrina vispārējo metabolismu;
  • Uzlabo dziedzeru darbību;
  • Paaugstina temperatūru un ķermeņa siltumu;
  • Normalizē oksidāciju un hemoglobīna līmeni;
  • Palielina izdalījumus;
  • Palielina zāļu iedarbību;
  • Pazemina asinsspiedienu, ja pastāv hipertensija;
  • Nomierina nervu sistēmu.

Ja daba nav jums piešķīrusi vēlamo valdzinājumu vai arī darbs un stress ir atstājuši sekas sejā un ķermenī, tās var izdzēst, izmantojot violetos starus!

"Izmantojot violetos starus, bagātīgas un sarkanas asinis apasiņo jūsu ādu. Tās baro audus, šūnas un piešķir ādai veselīgu un skaisti mirdzošu nokrāsu. Arī visas sejas pūtītes ātri izzūd.  Tas pats notiks ar jūsu matu rotu - tie augs kuplāki un skaistāki. Pazudīs blaugznas, ekzēma, galvas ādas nieze, un mati vairs netaukosies. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 52museums - Rosa Parks Museum (@52museums) on

Visi mūsdienu skaistumkopšanas speciālisti izmanto violetos starus matu un ādas apstrādē," tiek rakstīts divdesmito gadu aktuālajos modes žurnālos.

Iepazīsties, violetstaru aparāts „Violetta” - domāts visam!

Elektroterapijas – violetstaru aparāts „Violetta” sastāv no ģeneratora kastītes, kas ar vadu savienota ar bakelīta rokturi, kurā ievieto stikla elektrodus.

Foto: Ventspils muzejs

Komplektā var būt vairāk nekā 30 dažādu formu elektrodi – ķermenim, kaklam, acīm, galvas un matu kopšanai ķemmes formā. Arī iekšējai lietošanai – zobu, deguna, ausu, dzimuma un resnās zarnas slimībām.

Aplūkojot aparātam pievienoto lietošanas pamācību un uzgaļu skaidrojumu, redzam, ka uzgaļi plānoti ne tikai ārēju kaišu mazināšanai un skaistumkopšanas procedūrām,

bet arī pavisam intīmām vietām. "Mīzalu trubiņas elektroīde", "Vaginas elektrode", "Hemeroidu elektrode", "Prostatas elektroīde" u.c.

Foto: Ventspils muzejs

Kā tas darbojas?

Parasta apstarošana ilgst ne vairāk kā 10 minūtes.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HIGH STREET CREATIONS (@highstreetcreations) on

Apstarošanai ir 3 veidi:

  • kontakta (elektrods pieskaras ķermenim);
  • viegla kontakta (caur plānu drēbes gabalu);
  • dzirksteles (elektrodu turot kādus milimetrus no ādas, rodas dzirkstele, var arī caur drēbēm).

Aparāts tiek pievienots pie elektrības kontakta. Pēc vēlamā elektroda ielikšanas rokturī ieslēdz strāvu. Tad pagriež regulatoru - aparāts sāk dūkt un elektrodā parādās violetie stari. Ar regulatoru var palielināt vai samazināt strāvas stiprumu.

Foto: Ventspils muzejs

"Violetie stari vai augstfrekvences straumes dod labumu visai dzīvajai vielai. Caur stikla vakuuma aplikatoru tiek radīta gaisma, siltums, elektriskā enerģija un ozons. Šie spēki atvieglo un novērš cilvēku kaites.

Uz šo līdzekli mēs varam paļauties. Violetie stari ir droši savā darbībā. Tie nonāks tur, kur zāles nespēj sasniegt mērķi. Tie nerada sāpes, nav nepatīkamas sajūtas un diskomforts. Tie sniedz nomierinošu atvieglojumu. Stari iznīcina baktērijas un ir spēcīga vara pār infekcijām," sola  „Violetta”  produkta ražotāji.

Aparāta cena Latvijā bija no 50 līdz 100 latu (dārgākais modelis ar akumulatoru no 1926.g.). Lielākie ražotāji - VIOLETTA (Vācija), PROVITA (Šveice), RENULIFE (ASV) Visvairāk šos aparātus reklamēja 20. gadu beigās, bet jau 30. gados to reklāmas samazinās un izzūd.

Foto: Ventspils muzejs

1951. gadā ASV aptur ierīču pārdošanu, par iemeslu minot nepatiesas reklāmas un nepatiesu apgalvojumu izplatīšanu par ierīču ārstnieciskajām īpašībām.

Laikam tomēr tas nepildīja visu kā tika solīts, un popularitāte ar laiku izgaisa. Tiek meklēti jauni mūžīgās veselības un skaistuma solītāji!

Šo aparātu Ventspils muzejs ieguvis no Ventspils dzelzceļa iecirkņa vecākā medicīnas feldšera Indriķa Mieža. 

Materiāls tapis sadarbībā ar Ventspils muzeju. Paldies darbiniekiem par atsaucību!

Jau sestdien lasi materiālu par mežģīņu vēsturi un noslēpumiem!

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu