Dudam konkurence: Varšavas mērs savācis 1,6 miljonus parakstu, lai reģistrētos prezidenta vēlēšanām (2)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Varšavas mēram Rafalam Tšaskovskim izdevies savākt 1,6 miljonu pilsoņu parakstu, lai varētu oficiāli reģistrēt savu kandidatūru 28.jūnijā paredzētajām prezidenta vēlēšanām.

Minimālais nepieciešamais parakstu skaits ir 100 000.

"Jo vairāk akmeņu tiek likti mūsu ceļā, jo spēcīgāki mēs kļūsim," paziņoja Tšaskovskis.

Vēlēšanās galvenie konkurenti par prezidenta amatu būs pašreizējais prezidents Andžejs Duda, kurš pretendē uz vēl vienu pilnvaru termiņu, un Tšaskovskis, kas ir Polijas opozīcijā esošās liberāli konservatīvās partijas "Pilsoniskā platforma" (PO) kandidāts.

48 gadus vecais Tšaskovskis par PO kandidātu kļuva tikai maijā, kad aizstāja Malgožatu Kidavu-Bloņsku, kura atsauca savu kandidatūru. Viņa aptaujās neglābjami atpalika no Dudas, kuru atbalsta valdošā nacionālkonservatīvā partija "Likums un taisnīgums" (PiS).

Lai Tšaskovskis varēti oficiāli reģistrēt savu kandidatūru, viņam bija tikai nedēļa laika 100 000 pilsoņu parakstu savākšanai.

Pirms sākotnējā vēlēšanu datuma kandidātiem bija gandrīz astoņas nedēļas laika parakstu vākšanai. Šiem kandidātiem nebija nepieciešams vākt parakstus atkārtoti.

Polijas prezidenta vēlēšanas sākotnēji bija paredzēts rīkot 10.maijā, tomēr koronavīrusa pandēmijas situācijā tās atlika.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu