Mākslinieces Džemmas Skulmes māju tagad var nopirkt divreiz lētāk (11)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: city24.lv

Pēc tam, kad mūžībā devās māksliniece Džemma Skulme, viņas ģimene izlika pārdošanā mākslinieces māju Mežaparkā par 1,3 miljoniem eiro. Nu tai par pusi nokritusies cena. 

"Pirmā summa – 1,3 miljoni – tika minēta tāpēc, lai piesaistītu sabiedrības uzmanību, bet 550 000 eiro šobrīd ir reālā tirgus cena," izdevumam "Privātā Dzīve" paskaidro Skulmes dēls, mākslinieks Juris Dimiters.

Viņš skaidro, ka ir bijuši vairāki interesenti, taču konkrēta pircēja vēl nav. 

Tāpat mākslinieks neatmet cerību, ka mājā varētu tikt ierīkots Skulmju dzimtas muzejs.

Pašreiz mājā uzturas Dimiters ar sievu Kristīni, dēlu un mākslinieka māsa Marta Skulme ar savu ģimeni.

Skulmju dzimtas īpašumam ir labs izvietojums uz zemesgabala, skaistā un klusā vietā. Ēkas kopējā platība - 385 m2, zemesgabala platība - 2666 m2. Mājai ir divi stāvi, kā arī plašas puspagraba telpas. Gāzes apkure, visas pilsētas komunikācijas. Māja nav arhitektūras piemineklis. Īpašumam nepieciešama renovācija. 

Jau ziņots, ka Skulme aizsaulē aizgāja 2019. gada 9. novembrī 94 gadu vecumā. 

Džemma Skulme dzimusi Rīgā 1925. gada 20. septembrī gleznotāja Oto Skulmes un tēlnieces Martas Skulmes ģimenē. Viņa bija viena no nozīmīgākajām un aktīvākajām padomju okupācijas laika Latvijas kultūras dzīves veidotājām. Šogad viņai bija paredzēts pasniegt Purvīša balvu par mūža ieguldījumu.

1988. gadā Džemma Skulme bija Latvijas Tautas frontes veidotāju skaitā un 1989. gadā kā LTF pārstāve ievēlēta PSRS Tautas deputātu kongresā. Pēc Latvijas neatkarības atgūšanas viņa politikā nav darbojusies, tomēr 1998. gadā Džemma Skulme bija Andra Šķēles veidotās Tautas partijas dibināšanas manifesta parakstītāju skaitā.

Džemma Skulme bijusi precējusies ar aktieri Artūru Dimiteru (1947 - 1953) un gleznotāju Ojāru Ābolu (no 1953), ir divi bērni - dēls plakātists Juris Dimiters (1947) (mazdēls Arturs Dimiters) un meita gleznotāja Marta Skulme (1962) (mazdēls Jānis Skulme).

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu