Koronavīrusa dēļ atcelts arī Velsas WRC posms

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Igauņu rallija braucējs Ots Tenaks Velsas rallijā
Igauņu rallija braucējs Ots Tenaks Velsas rallijā Foto: AFP/SCANPIX

Velsas rallijs, kas ir daļa no 2020.gada pasaules rallija čempionāta (WRC), ir atcelts globālās koronavīrusa pandēmijas dēļ, otrdien paziņoja organizatori.

Pasākumam bija jānotiek no 29.oktobra līdz 1.novembrim kā pasaules rallija čempionāta grafika priekšpēdējam posmam.

Šādu lēmumu izraisīja pastāvīgās bažas par Covid-19 un pašreizējie ierobežojumi liela mēroga pulcēšanās un starptautiskiem ceļojumiem.

Tas ir piektais čempionāta posms, kas šogad atcelts globālās veselības krīzes dēļ.

"Šis nav lēmums, kuru mēs pieņēmām viegli, bet ciešā sadarbībā ar galveno finansēšanas partneri Velsas valdību tas diemžēl mums bija jāpieņem, ņemot vērā notiekošā globālā koronavīrusa pandēmiju," sacīja rallija organizatora Lielbritānijas Motorsporta federācijas priekšsēdētājs Deivids Ričardss.

"Šis nav īstais laiks, lai mēs varētu plānot un reklamēt pasākumu, kas desmitiem tūkstošu apmeklētāju nogādās Velsas lauku kopienās."

WRC sezonai vīruss ir krietni traucējis, bez piecu posmu atcelšanas bez termiņa pagaidām esot arī uz vēlāku laiku pārceltajiem posmiem Argentīnā un Itālijā.

Sezonas sākumā no janvāra līdz marta vidum tika aizvadīti trīs posmi, kas norisinājās Montekarlo, Zviedrijā un Meksikā , kopvērtējuma vadībā atrodoties "Toyota" franču braucējam Sebastjanam Ožjē.

Nākamās plānotās sacensības WRC kalendārā ir Turcijas rallijs septembra beigās.

Jau iepriekš uz nenoteiktu laiku tika pārcelts Argentīnas un Sardīnijas rallijs, bet posmi Portugālē, Kenijā, Somijā un Jaunzēlandē atcelti pavisam. Šobrīd sezonas kalendārā ir astoņi posmi, taču nav zināms, vai visi tiks aizvadīti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu