Veicot 1731 testu, konstatēti 3 jauni Covid-19 gadījumi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Pagājušajā diennaktī atklāti trīs Covid-19 inficētie, kamēr kopumā veikts 1731 tests, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotā informācija.

Līdz šim Latvijā veikti 121 783 izmeklējumi, inficēšanās konstatēta 1092 personām, kamēr, vadoties pēc 9.jūnija datiem, 794 izveseļojušās. Kopumā līdz šim miruši 26 Covid-19 pacienti.

Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka pēdējās diennakts laikā nav stacionētu jeb slimnīcās ievietotu pacientu ar Covid-19. Kopumā stacionāros ārstējas 11 pacienti, no kuriem septiņi ir ar vidēji smagu, bet četri pacienti ar smagu slimības gaitu. Kopumā no stacionāra izrakstīti 167 pacienti.

No kopumā trīs pagājušajā diennaktī atklātajiem gadījumiem, divi reģistrēti Liepājā, kur tagad kopumā ir seši aktīvi saslimšanas gadījumi, kamēr trešais inficētais reģistrēts Rīgā, kur patlaban ir 106 aktīvi saslimšanas gadījumi.

Vienlaikus aktīvi saslimšanas gadījumi vairs nav reģistrēti Ķeguma novadā, kā rezultātā kopējais pašvaldību skaits ar aktīvām saslimšanām sarucis līdz 52.

Tādējādi aktīvas saslimšanas patlaban reģistrētas Ludzas, Ciblas, Alūksnes, Amatas, Ādažu, Babītes, Bauskas, Baldones, Burtnieku, Cēsu, Daugavpils, Durbes, Garkalnes, Grobiņas, Kārsavas, Kocēnu, Kokneses, Krustpils, Kuldīgas, Ķekavas, Lielvārdes, Limbažu, Līgatnes, Jēkabpils, Mazsalacas, Mārupes, Olaines, Ozolnieku, Pārgaujas, Priekuļu, Rēzeknes, Riebiņu, Rugāju, Rūjienas, Salacgrīvas, Salaspils, Sējas, Siguldas, Skrundas, Smiltenes, Stopiņu, Talsu, Tukuma, Valkas un Vecpiebalgas novados, kā arī Ventspilī, Valmierā, Jūrmalā, Liepājā, Daugavpilī, Jēkabpilī un Rīgā.

No visiem aizvadītajā diennaktī konstatētajiem sasirgušajiem viens ir vecumā no 30 līdz 39 gadiem. Pa vienam inficētajam arī konstatēts vecuma grupās no 40 līdz 49 gadiem un no 70 līdz 79 gadiem.

Reirs: Covid-19 krīze ekonomisko situāciju nav padarījusi tik sliktu kā sākotnēji prognozējām

Covid-19 pandēmijas radītā krīze valsts ekonomisko situāciju nav padarījusi tik sliktu kā sākotnēji prognozējām, otrdien pēc valdības sēdes mediju pārstāvjiem atzina finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

Ministrs norādīja, ka Valsts kasē joprojām ir pieejami brīvi līdzekļi 2,9 miljardu eiro apmērā.

"Mēs esam nedaudz labākā situācijā, nekā prognozēts, jo prognozes tika veidotas marta sākumā, kad vērās ciet tādi reģioni un ekonomikas kā Itālija un Spānija. Turklāt mēs nevarējām paredzēt ierobežojumu apjomu," skaidroja Reirs, brīdinot par vīrusa ietekmi uz ekonomiku arī turpmāk.

Ministrs norādīja, ka Latvijas galvenie eksporta tirgi Vācija un Zviedrija krīzē nav tik daudz cietušas, tāpēc Latvijai aktīvāk jādomā par eksportējošo uzņēmumu atbalstu. Patlaban tiek izstrādāta lielu ilgtermiņa aizdevumu programma un tiek domāts par darbavietu subsidēšanu.

Pēc finanšu ministra teiktā, lai arī Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatības mazināšanu bija salīdzinoši vieglāki ierobežojumi, tomēr vīrusa izraisītā krīze būtiski skāra tūrisma, izmitināšanas un ēdināšanas nozares.

"Kopumā ekonomiskā un budžeta situācija nav tik slikta, kā prognozējām, bet nevaram gluži teikt, ka nekā nav bijis," Latvijas ekonomisko situāciju raksturoja Reirs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu