"Melnās sejas" dēļ no straumēšanas servisiem izņemts seriāls "Little Britain"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Mazā Britānija" (Little Britain)
"Mazā Britānija" (Little Britain) Foto: BBC/Publicitātes

No lielākajiem video straumēšanas servisiem "Netflix", "BBC iPlayer" un "Britbox" "melnās sejas" personāža dēļ izņemts populārais britu komēdijas šovs "Mazā Britānija" (Little Britain). "Laiki ir mainījušies," preses paziņojumā raksta BBC pārstāvji.

Meta Lūkasa (Matt Lucas) un Deivida Veliamsa (David Walliams) komiskās etīdes kritušas nežēlastībā pēc ASV notikušās melnādainā vīrieša Džordža Floida slepkavības un tai sekojošajiem nemieriem un "Black Lives Matter" protestiem. Līdzīgs liktenis skāris arī šovu "Come Fly With Me".

"Mums ir daudz dažādu senu seriālu, kas pieejami BBC iPlayer, kurus mēs regulāri analizējam," BBC pārstāvis raksta preses paziņojumā. "Laiki ir mainījušies, kopš "Mazā Britānija" iznāca ēterā, un šobrīd šis seriāls vairs nav pieejams mūsu servisā."

Seriālā Valiams atveido spa procedūru cienītāju Dezirē, nogrimēdams seju un ķermeni kā melnādaina sieviete. Arī Lūkasa atveidotie varoņi Tāžs, Mozus Beikons un Omārs Baba ir diskutabli rasisma kontekstā.

Gada sākumā ziņots, ka straumēšanas serviss "Netflix" seriāla veidotājiem piedāvājis trīs miljonus mārciņu, lai uzfilmētu jaunas "Little Britain" sērijas.

Pirmā "Little Britain" sērija iznāca pirms divpadsmit gadiem.

CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu