Mārtiņa kapos plānotā izstāde nav saskaņota; Kapsētu pārvalde grib vērsties policijā (4)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgā, Mārtiņa kapos, plānotā mākslinieces Elīnas Semanes fotogrāfiju izstāde nav saskaņota ar pašvaldību, pavēstīja Rīgas domes Kapsētu pārvaldes vadītājs Igors Višinskis.

Semanes izstādi "Viss ir sūds, izņemot čuras" plānots atklāt šovakar plkst.19, taču Višinskis norādīja, ka par šādu pasākumu pirmo reizi uzzinājis vien vakar no medijiem.

Foto: Elīna Semane

"Organizatori mums nekādu atļauju nav prasījuši un nekas nav saskaņots. Ņemot vērā mūsu tradīcijas, mēs iebilstam pret izstādes rīkošanu, jo kapsēta tam nav piemērota vieta," pauda Kapsētu pārvaldes priekšnieks.

Viņš norādīja, ka sazinājies arī ar organizatoriem, taču skaidru atbildi par to, ka izstāde tiks atcelta - nav saņēmis. Višinskis par mākslinieku ieceri plāno informēt arī Rīgas pašvaldības policiju.

Izstādes atklāšanas pasākumā māksliniece plānoja piedāvāt arī barbekjū un muzikālus priekšnesumus.

Kā ziņots, kapi izvēlēti par izstādes norises vietu, jo nāves tēma caurvij mākslinieces darbus un personīgo dzīvi, bet tajā pašā laikā viņa to uzskata par ideālu izstādes un brīvā laika pavadīšanas vietu. Fotogrāfijas kapos tiks izvietotas uz sētas un kokiem. Mārtiņa kapi apmeklētājiem pieejami visu diennakti.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu