Vīna darītāji piedzīvo grūtus laikus: Saražoto produkciju nebūs, kur likt (6)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Slēgti restorāni Eiropā, vīna eksporta apjoma samazinājums, kā arī totāla karantīna koronavīrusa dēļ – visi šie faktori ir radījuši īpaši nepatīkamu situāciju vīndaru biznesam Eiropā, vēsta “Postimees”.

Vīna darītāji brīdina, ka Eiropas valstis saskarsies nepieredzēti lielu vīna pārprodukciju, tādēļ tiek lūgta Briseles palīdzība pārstrādāt lieko vīnu par rūpniecisko spirtu. Bez Eiropas Savienības atbalsta vīna pagrabi būs pārpildīti, un šogad ražoto vīnu vienkārši nebūs, kur uzglabāt.

“Kad vīna rezerves kļūs pārāk daudz, dzēriena cenas sāks strauji kristies,” paziņoja neatkarīgās vīndaru grupas CEV1 prezidents Tomass Montāns.

Savukārt Francijas lauksaimniecības ministrs Didjē Gijoms nacionālajā televīzijā paziņoja, ka francūžu vīndari “smok”. Tāpat tiek lēsts, ka šogad koronavīrusa izraisītās krīzes dēļ vīna pārdošanas apjomi var nokristies līdz pat 50%.

Pašlaik Eiropas Savienība izskata dažādus ārkārtas pasākumus, lai ļautu valstīm nepiemērot parastos konkurences noteikumus un vīndari varētu uzglabāt vīnu arī privātajos pagrabos.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu