Darbu ierastajā ritmā atsāk Rīgas iestādes, kā arī valsts un pašvaldību klientu centri

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

No šodienas darbu ierastajā režīmā atsāk Rīgas pašvaldības izglītības, kultūras iestādes un sporta bāzes, kā arī valsts un pašvaldību vienotie klientu apkalpošanas centri.

Ievērojot visus noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus, pašvaldības sporta bāzes no šodienas pakāpeniski piedāvās iespēju ikvienam interesentam izmantot sporta un rotaļu laukumus dažādu fizisko aktivitāšu īstenošanai.

Darbu ierastajā režīmā atsāks arī bērnudārzi, kā arī Rīgas nevalstisko organizāciju nams. Vienlaikus Rīgas skolās līdz jūlijam notiek centralizētie eksāmeni 12.klašu audzēkņiem un nepieciešamības gadījumā konsultācijas 9.klašu, kā arī 1. līdz 8.klašu skolēniem.

Vienlaikus Rīgas bibliotēkas, muzeji, koncertzāles, izstāžu zāles, kultūras centri, atbilstoši noteiktām epidemioloģiskās drošības prasībām, jau atsākuši klātienes pakalpojumu sniegšanu un pasākumu organizēšanu. Tāpat atkal ir pieejamas amatierkolektīvu nodarbības klātienē.

Darbu klātienē visā Latvijā atsākuši arī valsts un pašvaldību vienotie klientu apkalpošanas centri, informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).

Ārkārtējās situācijas laikā konsultācijas par dažādiem valsts un pašvaldību pakalpojumiem bija iespējams saņemt tikai attālināti - elektroniski vai pa telefonu. Kā liecina VARAM apkopotā informācija, katru nedēļu centru speciālisti sniedza gandrīz 1000 telefoniskas konsultācijas. 

Vienlaikus, atsevišķi ierobežojumi iedzīvotāju veselībai un drošībai arī turpmāk tiks saglabāti. Piemēram, klienti, kuri vēlas apmeklēt centrus klātienē, aicināti vizītei pieteikties iepriekš. Ierodoties jāievēro savstarpējā divu metru distance starp citiem centra apmeklētājiem, kā arī darbiniekiem. 

Iestādes, kurās pakalpojumus var pieteikt tikai elektroniski, klientu klātienes pieņemšanu var neveikt. Plašāk par e-pakalpojumiem var uzzināt tīmekļa vietnē "www.mana.latvija.lv".

Vienotie klientu apkalpošanas centri pašlaik izveidoti 91 pašvaldībā un kopējais centru skaits ir 120.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu