Covid-19: Lietuvā trīs jauni nāves gadījumi

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Aizvadītajā diennaktī Lietuvā reģistrēti trīs ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi.

Lietuva

Lietuvā pēdējās diennakts laikā inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta sešiem cilvēkiem, bet no vīrusa izraisītās slimības miruši trīs cilvēki, liecina trešdien publiskotie Nacionālā sabiedrības veselības centra (NVSC) dati. 

Kopējais Lietuvā reģistrēto inficēšanās gadījumu skaits sasniedzis 1733, bet 1369 inficētajiem jau apstiprināta atveseļošanās.

Covid-19 Lietuvā prasījusi 74 cilvēku dzīvības. Salīdzinot ar iepriekšējās dienas datiem, kopējais mirušo skaits pieaudzis par diviem, nevis trim, jo atzīts, ka vienam no agrāk pieskaitītajiem slimības upuriem īstais nāves cēlonis bijis cits.

Pagājušajā diennaktī Lietuvā veiktas 5319 analīzes, bet kopējais analīžu skaits sasniedzis 345 392.

Igaunija

Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta vienpadsmit cilvēkiem, trešdien paziņojis Veselības departaments.   

Līdz ar to kopējais apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 1958. No Covid-19 miruši 69 cilvēki.

1309 cilvēkiem slimības vēsture slēgta, un tas nozīmē, ka viņi ir izveseļojušies. Vēl 381 cilvēkam pozitīvs jaunā koronavīrusa tests bijis pirms vairāk nekā 28 dienām, viņi nav ārstējušies slimnīcā un gaida apstiprinājumu par izveseļošanos.

Pavisam Igaunijā veiktas vairāk nekā 92 000 analīzes nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu. Aizvadītajā diennaktī veiktas 1157 analīzes.

15 pacienti ārstējas slimnīcās, un nevienam no viņiem nav nepieciešama plaušu mākslīgā ventilēšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu