Pandēmija mainīs sabiedrisko tualešu interjeru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Arī jau pirms pandēmijas sākuma sabiedriskās tualetes bija vieta, kur ikviens pastiprināti domāja par higiēnu, taču koronavīruss Covid-19 katru no mums piespieda kļūt nedaudz uzmanīgākam sabiedriskās vietās. Pandēmija pavisam noteikti mainīs mūsu turpmāko ikdienu, taču kā mainīsies sabiedriskās mazmājiņas?

Vairāk telpas

Ņemot vērā distancēšanās ierobežojumus, visticamāk, sagaidāms, ka arī nākotnē šajās telpās būs lielākas atstarpes starp kabīnēm vai pisuāriem, lai pēc iespējas samazinātu vīrusu patogēnu izplatību, vēsta portāls “Reader’s Digest”.

Automātiskās durvis

Lai samazinātu pieskaršanās reizes dažādiem priekšmetiem, ticams, ka tualetes durvis kļūs automatizētas, gluži kā lielveikalos.

Digitālie tīrības līmeņa mērītāji

Zviedrijā jau krietni pirms pandēmijas dažās iestādēs bija izvietoti digitāli tualetes tīrības mērītāji, kas uzrādīja laiku, kad telpā pēdējo reizi ir veikta apkope. Ticams, ka pēc pandēmijas cilvēku tīrības standarti kļūs augstāki, tādēļ pēcpandēmijas laikā tīra sabiedriskā telpa, jo īpaši tualetes, vairs nebūs luksuss, bet gan nepieciešamība. Lai pārliecinātu apmeklētājus, ka tualete patiesi ir tīra, to uzrādīs speciāli digitāli paneļi.

Integrēta ultravioletā gaisma

Telpas dezinfekcija ar ultravioleto gaismu drīzumā kļūs par normu. Tualetes varētu aprīkot ar speciālām lampām, kas reaģē uz kustību un automātiski ieslēdzas, kad cilvēks no telpas iziet un durvis aizveras, lai gaisma nenodarītu pāri cilvēka veselībai. Līdz ar lampām tualetes varētu aprīkot ar gaisa dezinficēšanas sistēmu.

Bezkontaktu tehnoloģijas

Kaut arī lielveikalos, lidostās un restorānos jau tagad ir ieviestas modernas tehnoloģijas, kas bez pieskārieniem dozē ziepes, ieslēdz ūdens krānu un roku žāvētāju, taču sagaidāms, ka turpmāk šādas tehnoloģijas tiks ieviestas visās iestādēs. Iespējams, ka tuvākajā nākotnē sagaidīsim “gudros” tualetes podus, kas paši nolaidīs ūdeni, pacels un nolaidīs vāku, bet tualetes durvis pašas automātiski aizslēgsies un atslēgsies.

Roku dezinfekcija – norma

Jau kopš pasaulē tika izsludināta pandēmija, redzēt roku dezinfekcijas līdzekļu statīvu veikalos un citviet ir norma un, iespējams, tā saglabāsies arī nākotnē, kad koronavīruss Covid-19 būs uzvarēts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu