FIBA nominē Porziņģi un Dončiču desmitgades labākajam "slam dunk" (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: FIBA.com

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) nominējusi Kristapu Porziņģi un slovēni Luku Dončiču fanu aptaujai par desmitgades labāko "slam dunk" jeb bumbas triecienam grozā no augšas FIBA rīkotajos turnīros.

Kopumā nominācijai izvirzīti 32 epizodes. Pirmās kārtas balsojums, kas sākās trešdien, noslēgsies pēc četrām dienām, bet kopumā aptauja ilgs trīs nedēļas.

Porzņģis aptaujai izvirzīts ar "slam dunk", kuru viņš izpildīja 2017. gada Eiropas čempionāta spēlē pret Beļģijas valstsvienību.

Savukārt Dončičs nominēts ar bumbas triecienu groza no augšas, kas viņam izdevās 2017. gada Eiropas čempionāta mačā pret Serbiju.

Atgādinām, ka 2017. gad Eiropas čempionātā triumfēja Slovēnija, kas ceturtdaļfinālā ar Dončiču priekšgalā pārspēja Latvijas izlasi ar Porziņģi ierindā.

Porziņģis un Dončičs kopš pagājušā gada janvāra ir komandas biedri Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībā Dalasas "Mavericks".

FIBA aptaujā par desmitgades labāko "slam dunk" nominēti arī tādi zināmi NBA spēlētāji kā Džeimss Hārdens (ASV), Jannis Adetokunbo (Grieķija) un Rūdijs Gobērs (Francija).

Porziņģim balsojuma pirmajā kārtā pretī stājas Serbijas basketbolists Nikola Kaliničs ar "slam dunk" no 2014. gada Pasaules kausa izcīņas.

Tikmēr Dončičam pirmajā kārtā jāsacenšas ar Adetokunbo, kurš aptaujai nominēts ar "slam dunk" no 2019. gada Pasaules kausa izcīņas.

FIBA aptaujā var nobalsot ŠEIT.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu