Pūce pozitīvi vērtē iespējamo Satversmes tiesas pārbaudi ATR likumam un nebaidās no tā (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) pozitīvi vērtē iespējamo Satversmes tiesas (ST) pārbaudi administratīvi teritoriālās reformas (ATR) likumam un nebaidās no šī procesa.

"Man nav baiļu no ST sprieduma. Uzskatu, ka ir ļoti labi, ka ir ST, kas var izvērtēt un caur tiesu var kontrolēt likumdevēja un Ministru kabineta rīcību," šodien pauda politiķis, kurš norādīja, ka viņam nav bažu, ka ATR procesā būtu pieļauti kādi nozīmīgi pārkāpumi.

Vaicāts, vai ir sagaidāma kādas puses vēršanās ST, Pūce sacīja, ka ir gandrīz "100% drošs", ka būs iesniegumi ST, visticamāk, no kādu pašvaldību puses. Ministrs atturējās prognozēt, vai kādi 20 Saeimas deputāti izmantos savas tiesības šajā jautājumā vērsties ST.

Ministrs gan atzina, ka tas ir ļoti grūts jautājums, vai tiesa apmierinās vai neapmierinās attiecīgo iesniedzēju lūgumu. Politiķis vērsa uzmanību, ka ST ļoti skrupulozi vērtē gan rezultātu, gan likumdošanas procesu.

No apspriešanas un uzklausīšanas viedokļa Ministru kabinets un Saeima ir darījuši visu, lai uzklausītu pašvaldību argumentus, sacīja politiķis, piebilstot - skaidrs, ka vairums no pašvaldību apsvērumiem pie tik lielām izmaiņām nav ņemti vērā, jo Saeimai un valdībai bija citi apsvērumi, un arī to vērtētu tiesa.

Ja ST saņemtu pieteikumu pēc ATR likuma stāšanās spēkā par tā atbilstību Satversmei, tai būtu jālemj, vai pieņemt to izskatīšanai.

Kā ziņots, Zaļo un zemnieku savienības valdes ieskatā ATR likuma pieņemšanas gaita Saeimā dod pamatu izvērtēt iespējas vērsties ST.

Jau vēstīts, ka no 2021.gada 1.jūlija Latvijā būs 42 pašvaldības, nosaka trešdien Saeimā galīgajā lasījumā pieņemtais ATR likums.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu