EP aicinās Lielbritāniju pārskatīt savu pozīciju pēc-Brexit sarunās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Londona. Ilustratīvs foto.
Londona. Ilustratīvs foto. Foto: David Mirzoeff/PA Wire/PA Images

Eiropas Parlaments (EP) piektdien aicinās Lielbritāniju "steidzami pārskatīt savu sarunu nostāju, lai izvairītos no pēc-Brexit tirdzniecības sarunu sabrukuma, liecina ziņu aģentūras AFP rīcībā nonākušais rezolūcijas uzmetums.

Tajā teikts, ka Londonai jāpiekrīt, ka Lielbritānijas un ES attiecības vadīs "viens, visaptverošs un horizontāls pārvaldības mehānisms", lai pārraudzītu atbilstību vienlīdzīgas konkurences noteikumiem.

Lielbritānijas premjerministram Borisam Džonsonam šomēnes paredzētas sarunas ar Eiropas Komisijas (EK) prezidenti Urzulu fon der Leienu. Šī tikšanās varētu būt labākā iespēja panākt izrāvienu sarunās.

Jūnija beigas ir galējais termiņš, kad Londona var lūgt pārejas perioda pagarināšanu, ko Džonsons joprojām kategoriski noraida.

EP rezolūcijas uzmetumā pauž nožēlu, ka pēc četriem sarunu raundiem nav panākts īsts progress, un pārmet Lielbritānijai par neiesaistīšanos detalizētās sarunās par vienlīdzīgiem konkurences noteikumiem.

Lielbritānija vēlas, lai tirdzniecības vienošanās aptver preces un pakalpojumus un neparedz gandrīz nekādus tarifus. Tomēr Džonsons uzstāj, ka Lielbritānija neturpinās ievērot ES normas.

Ja abām pusēm neizdosies panākt vienošanos par jaunu tirdzniecības līgumu, abu pušu attiecības sāks regulēt Pasaules Tirdzniecības organizācijas normas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu