Valsts prezidents aicina valdību plašāk diskutēt par "zaļās" lauksaimniecības politiku Latvijā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits šodien aicināja Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) izvērst diskusiju valdībā par pašreizējās Latvijas lauksaimniecības pakāpenisku pārorientēšanu uz bioloģisko lauksaimniecību, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Levits sazinājās ar Kariņu, lai pārrunātu jautājumus par Latvijas lauksaimniecības politiku, valsts digitalizāciju un aktualitātēm Administratīvi teritoriālās reformas ieviešanā.

Sarunā liela uzmanība tika veltīta Latvijas lauksaimniecības politikas attīstībai zaļās transformācijas virzienā, ko par prioritāti Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm vides ilgtspējas nodrošināšanai izvirzījusi arī Eiropas Komisija.

Valsts prezidents aicināja Ministru prezidentu izvērst diskusiju valdībā par pašreizējās Latvijas lauksaimniecības pakāpenisku pārorientēšanu uz bioloģisko lauksaimniecību, tādējādi sasaucoties ar ES “Zaļā kursa” uzstādījumu., informēja Valsts prezidenta kancelejā.

TVNET jau ziņoja, ka šodien Levits tikās arī ar Latvijas lauksaimnieku organizāciju pārstāvjiem, ar kuriem viņš runāja par šīm pašām tēmām.

Pēc minētās tikšanās biedrības "Zemnieku saeima" valdes priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja-Burmistre aģentūrai LETA atzīmēja, ka, salīdzinot ar citām Eiropas Savienības (ES) valstīm, Latvijas lauksaimniecība kopumā jau šobrīd ir "zaļa" jeb videi draudzīga.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu