Tveice un lielākais negaisa risks ceturtdien būs valsts dienvidaustrumos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ceturtdien daudzviet Latvijā iespējams lietus un pērkona negaiss, spēcīga negaisa risks vislielākais būs pēcpusdienā un vakarā Zemgalē un Latgalē, prognozē sinoptiķi.

Uzspīdot saulei, gaiss iesils līdz +18..+26 grādiem, valsts dienvidaustrumu pusē gaidāma tveice līdz +27..+30 grādiem.

Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļaustrumu vējš. Negaiss var izraisīt lokālu vētru un plūdus, kā arī lielu krusu.

Rīgā saglabājas īslaicīga lietus un pērkona negaisa varbūtība. Vējam lēni līdz mēreni pūšot no ziemeļiem, ziemeļaustrumiem, maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien gaidāma no +18 grādiem Jūrmalā līdz +26 grādiem galvaspilsētas austrumu un dienvidu rajonos.

Pār Baltijas valstīm aizvien stiepjas atmosfēras fronte, kas nošķir tveici dienvidaustrumos un vēsāku laiku ziemeļrietumos. Gaisa spiediens Latvijā 760-762 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Ceturtdienas rītā silts un daļēji mākoņains laiks

Ceturtdien piecos rītā gaisa temperatūra Latvijā bija +15..+18 grādi, vien Pāvilostā un Liepājas ostā +13 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Debesis virs Latvijas daudzviet apmākušās, citviet skaidrojas. Bez būtiskiem nokrišņiem; dažviet Latgalē migla.

Pēdējā diennaktī nav piepildījušās prognozes par plašiem lietus un negaisa mākoņiem - pērkona negaiss bijis galvenokārt tikai Latgalē.

Pūš lēns līdz mērens ziemeļaustrumu vējš.

Rīgā rīta agrumā +18 grādi, arī visu nakti gaisa temperatūra svārstījās starp +17 un +19 grādiem, un tik silta nakts galvaspilsētā piedzīvota pirmo reizi šogad.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +16,6 grādiem Pāvilostā līdz +25,7 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 10.jūnijā bija +37 grādi Ukrainā un +38 grādi Krievijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -6 grādi Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu