Lietuvas mediķi palīdzēs Armēnijai cīnīties ar Covid-19

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Brīvprātīgu Lietuvas mediķu komanda šomēnes dosies uz Armēniju, lai palīdzētu tai cīnīties ar jaunā koronavīrusa izplatību un tā izraisītās slimības Covid-19 sekām. 

Kā ziņu aģentūrai BNS pastāstījis Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs, astoņi mediķi, loģistikas speciālists un operāciju vadītājs Armēnijā strādās divas nedēļas.

Pēc viņa teiktā, situācija šai valstī ir smaga, cilvēki gaida rindās, lai tiktu uzņemti slimnīcās, gaida rindās uz intensīvās terapijas palātām, trūkst vietu, nepietiek mediķu. 

"Viņi vērsušies pie Eiropas Savienības institūcijām un pie [mūsu] valdības. Dažas valstis palīdz, dažas mēģina pārvest smagos slimniekus pie sevis, dažas cenšas izpalīdzēt ar ārstiem," stāstījis ministrs. 

Viņš norādījis, ka komanda dosies ceļā ne agrāk par 19.jūniju. Pašlaik jau tiek gatavota Lietuvas Bruņoto spēku lidmašīna "Spartan“. Paredzams, ka brīvprātīgie vedīs līdzi darbam nepieciešamo aprīkojumu un individuālos aizsardzības līdzekļus. 

Armēnijas valdība pagājušajā nedēļa paziņoja, ka šīs valsts slimnīcas nespēj tikt galā ar lielo Covid-19 pacientu pieplūdumu. Saskaņā ar jaunākajiem datiem Armēnijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta vairāk nekā 14 100 cilvēkiem un slimība prasījusi 227 cilvēku dzīvības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu