Pūce: Pašvaldību sabotāža reģionālajai reformai būs vēršanās pret iedzīvotājiem, nevis Saeimu (27)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts kanceleja

Pašvaldību sabotāža vai nesadarbošanās īstenot Administratīvi teritoriālās reformu (ART) būs vēršanās tikai pret pašu iedzīvotājiem, nevis Saeimu, šorīt intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP).

Ministrs atkārtoti uzsvēra, ka ATR īstenošana un lielāku pašvaldību izveidošana ir nepieciešama, jo vairākas pašreizējās mazās pašvaldības nespēj piesaistīt nozīmīgas investīcijas. Par plānoto reformu daudzi bija izmantojuši iespēju paust savu redzējumu, bija notikušas plašas un mazākas diskusijas par iesniegtiem priekšlikumiem un, lai gan daudzi no tiem tika noraidīti, tie tika izvērtēti.

Tomēr Pūce atgādināja, ka pašvaldības nav privātpersonas, bet gan pārvaldības institūcijas, kurām ar likumu tiek uzticēti pienākumi un tie ir jāpilda.

"Nesadarbošanās vai sabotāža īstenot administratīvi teritoriālo reformu būs vēršanās pret pašu iedzīvotājiem nevis pret mani, vai parlamentu," piebilda ministrs.

Uz jautājumu, kā Vides un reģionālā attīstības ministrija spēs kontrolēt ART īstenošanu dzīvē, Pūce atbildēja, ka līdz ar likuma pieņemšanu pašvaldībām tagad jāizpilda vairāki mājasdarbi, proti, jāsagatavo apvienošanās projekti, jāizstrādā kopīgas attīstības stratēģijas un kopīgs plānojums. "Ja mēs redzēsim, ka likums tiks pārkāpts, tad mēs centīsimies to novērst," sacīja ministrs.

Jau ziņots, ka no 2021.gada 1.jūlija Latvijā būs 42 pašvaldības, nosaka vakar Saeimā galīgajā lasījumā pieņemtais administratīvi teritoriālās reformas likums.

Deputāti šo brīdi sveica ar īsiem aplausiem. Par balsoja 58 deputāti, 12 bija pret, bet 20 atturējās.

Kā aģentūrai LETA apstiprināja Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisijas priekšsēdētājs Artūrs Toms Plešs (AP), likumā līdz ar ATR veikšanu noteikta 42 pašvaldību izveidošana pašlaik esošo 119 pašvaldību vietā.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu