Stukāns: Augsti kvalificētiem prokuroriem būtu jāpalīdz izmeklēšanas iestādēm (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Juris Stukāns.
Juris Stukāns. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijā nepieciešams stiprināt pirmstiesas izmeklēšanas procesu, tāpēc augsti kvalificētiem prokuroriem, kuri ir arī augstas raudzes juristi būtu jānāk palīgā izmeklēšanas iestādēm, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja ģenerālprokurora amata kandidāts, Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģijas priekšsēdētājs Juris Stukāns.

Stukāns atsaucoties uz Eiropas Savienības tiesībsargājošo institūciju ekspertu secināto, atzina, ka Latvijā būtiski pieklibo pirmstiesas izmeklēšanas process, tāpēc viņam kā ģenerālprokurora amata kandidātam būtiska būs augsti kvalificētu prokuroru palīdzības sniegšana Valsts policijai, vai citām izmeklēšanas institūcijām.

"Latvija jau ilglaicīgi izmeklēšanas iestādēs cīnās ar nenokomplektētiem štatiem un zemu izmeklētāju novērtējumu, kas būtiski ietekmē arī pašu darbinieku attieksmi. Domāju, ka minēto problēmu var uzlabot," piebilda Stukāns.

Protams, viņš īpaši uzvēra, ka, salīdzinot ar tiesnešiem un prokuroriem, kuriem pēc viņa domām ir labs atalgojums, izmeklētājiem atalgojums ir zems un tas neatbilst veicamajiem darbiem.

Jau ziņots, ka Tieslietu padome 8.jūnijā ģenerālprokurora amatam nolēma virzīt Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģijas priekšsēdētāju Juri Stukānu.

Par Stukāna kandidatūru tagad būs jābalso Saeimai. 

Tieslietu padomes priekšsēdētājs, Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs pēc balsojuma par Stukāna kandidatūras izvirzīšanu paziņoja, ka "cīņa bija visai spraiga" un balsojums notika četrās kārtās. 

Pašreizējā ģenerālprokurora Kalnmeiera pilnvaru termiņš beidzas 11.jūlijā.

Stukāns aģentūrai LETA pauda, ka apstiprināšanas gadījumā ģenerālprokurora amatā prokuratūru sagaidīs lielas reformas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu