Nacionālais teātris sāk piedāvāt klausīties audiogrāmatas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa
Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas Nacionālais teātris no šodienas interesentiem piedāvā klausīties aktieru ierunātas audiogrāmatas, informē teātra mārketinga projektu producente Ilze Blauberga.

Sadarbībā ar vadošajiem Latvijas grāmatu apgādiem un vienojoties ar katru autoru, Nacionālā teātra audiogrāmatu plaukts klausītājiem piedāvās pēdējo gadu labāko prozas darbu izlasi - stāstu krājumus, kas nominēti vai saņēmuši Latvijas Literatūras gada balvu, un citus izcilus darbus.

No šodienas teātra mājaslapas sadaļā "E-teātris" literārajam baudījumam tiks piedāvāti trīs darbi - Daces Rukšānes "Ķīpsalas putni" Evijas Krūzes lasījumā, Osvalda Zebra "Brīvība tīklos" Ulda Anžes lasījumā un Dainas Tabūnas "Pirmā reize" Madaras Bores lasījumā.

Minētajām audiogrāmatām vēlāk sekos Normunda Laizāna ielasītie Māra Bērziņa Gūtenmorgena stāsti un Kristīnes Želves stāsti no grāmatas "Meitene, kas nogrieza man matus" Daigas Kažociņas izpildījumā.

Teātrī uzsver, ka latviešu autoru audiogrāmatas aktieru izpildījumā šobrīd ir arī sociāli ievirzīts projekts - gan tāpēc, ka lieti noderēs Latvijas vājredzīgajiem un neredzīgajiem cilvēkiem un nonāks Neredzīgo biedrības bibliotēkas audiogrāmatu plauktā, gan arī tāpēc, ka patlaban tās pieejamas bez atsevišķas atlīdzības.

Vienlaikus Blauberga informēja, ka dažāda vecuma mazākajiem lasītājiem teātris sadarbībā ar apgādu "Liels un mazs" no 1. jūlija līdz 30. septembrim piedāvās "Vasaras bibliotēku" Nacionālā teātra aktieru balsīs jeb audiogrāmatas, kuras lasīs Dita Lūriņa, Zane Jančevska, Anna Klēvere, Marija Bērziņa, Ivars Kļavinskis, Ainārs Ančevskis, Egils Melbārdis, Mārtiņš Egliens un Mārtiņš Brūveris.

Teātra pārstāve atzīmēja, ka lielākā daļa no "Vasaras bibliotēkā" iekļautajām grāmatām pabijušas Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas izvēlēto darbu pašā augšgalā - Ineses Zanderes "Trīs draugi vienas upes krastā", Jāņa Joņeva "Slepenie svētki", Māra Runguļa "Pastaiga mirušo pilsētā", Mairas Dobeles "Nepareizas dzīves skola", Sergeja Timofejeva "Pasaka par bruņinieku, kuram sāpēja zobi", Jura Zvirgzdiņa "Mufa", Laura Gundara "Sveiks, Vali!" un "Vaļa balss", kā arī piedzīvojumu grāmata gandrīz pieaugušajiem Džeimsa Stīvensa "Zelta pods".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu