Beļģijas princim piespriež €10 400 sodu par karantīnas noteikumu pārkāpšanu Spānijā

TVNET/The Local
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Beļģijas princim Joahimam piespriesta barga sodanauda par Covid-19 ierobežojumu pārkāpšanu Spānijā. Viņam būs jāmaksā 10 400 eiro, vēsta portāls "The Local".

28 gadus vecais princis 26.maijā no Beļģijas ieradās Spānijā uz praksi. Tomēr jau divas dienas pēc ierašanās viņš Spānijas pilsētā Kordovā apmeklējis ballīti, tādējādi pārkāpjot spēkā esošos karantīnas noteikumus. 

Saskaņā ar Spānijas mediju vēstīto, princis Joahims bijis viens no 27 cilvēkiem, kas piedalījās ballītē. Karantīnas noteikumi Kordovā nosaka, ka aizliegts pulcēties  vairāk par 15 cilvēkiem vienuviet. 

Sods piespriests par karantīnas noteikumu pārkāpšanu. Princis informēts, ka viņam jāmaksā sodanauda 10 400 eiro apmērā, aģentūrai AFP paziņojusi Spānijas valdības amatpersona.

Medijos tika nopludināts reģionālās veselības aģentūras ziņojums par incidentu, kurā bija minēts, ka personai, kas bija ieradusies no Beļģijas, divas dienas pēc ballītes esot bijis pozitīvs jaunā koronavīrusa tests.

Princis Joahims ir Beļģijas karaļa Filipa māsas dēls. 

Spānija ir viena no Covid-19 vissmagāk skartajām valstīm pasaulē. Tur atklāti vairāk nekā 242 000 inficēšanās gadījumi, bet miruši 27 136 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu