Loterija Maskavas gaumē: piedalies balsojumā par "Putina konstitūciju", laimē dāvanu karti (13)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Maskavas dome paziņojusi, ka starp iedzīvotājiem, kuri piedalīsies balsojumā 1.jūlijā paredzētajā balsojumā par konstitūcijas grozījumiem, tiks izlozēti vairāk nekā divi miljoni dāvanu sertifikātu, ziņo portāls "Meduza".

Ar sertifikātiem Maskavas robežās varēs apmaksāt pakalpojumus, kā arī norēķināties veikalos un restorānos. Tos varēs izmantot arī autostāvvietu pakalpojumu apmaksai.

Par loteriju paziņojis Maskavas domes tirdzniecības un pakalpojumu departamenta vadītājs Aleksejs Nemerjuks. "Katrs, kurš piedalīsies elektroniski vai atnākot uz balsošanas iecirkni, saņems kodu," viņš skaidro.

Izlozes sāksies jau 25.jūnijā - pirmajā no septiņām balsošanai atvēlētajām dienām. Kopējais balvu fonds būs 10 miljardi rubļu (1,3 miljardi eiro).

Līdzīgas loterijas plānotas arī citos Krievijas reģionos.

Krievijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta jau vairāk nekā 500 000 cilvēkiem. Saskaņā ar oficiālajiem datiem Krievijā no jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 līdz šim miruši 6532 cilvēki.

Taču kritiķi uzskata, ka varasiestādes slēpj patiesos datus un steidzas atcelt ierobežojumus politisku iemeslu dēļ.

Krievijā 1.jūlijā paredzēts referendums par konstitūcijas grozījumiem, kas potenciāli var paildzināt prezidenta Vladimira Putina atrašanos pie varas līdz 2036.gadam.

Putins arī iecerējis sarīkot vērienīgu militāro parādi 24.jūnijā.

Krievijas Veselības ministrija ziņoja, ka tagad Covid-19 upuru skaitā tiek iekļauti visi gadījumi, kas saistīti ar jauno koronavīrusu, arī tie, kur tiešais nāves cēlonis bijusi cita slimība.

Maskava trešdien paziņoja, ka maijā galvaspilsētā reģistrēti 5260 šādi nāves gadījumi.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu