No 15. jūnija uz Somiju varēs ceļot bez pašizolācijas prasības

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ints Kalniņš/REUTERS

Sākot ar pirmdienu, 15. jūniju Baltijas valstu pilsoņi varēs ierasties Somijā un nedoties 14 dienu pašizolācijā, liecina ārlietu ministra Edgara Rinkeviča ieraksts sociālajā tīklā "Twitter".

Rinkevičs paziņojis, ka šāda vienošanās panākta ar Somijas ārlietu ministru Pekku Hāvisto. Vienošanās attiecas uz visu trīs Baltijas valstu pilsoņiem. Pašizolācijas prasības pēc ceļojuma uz Baltijas valstīm nebūs jāievēro arī Somijas pilsoņiem.

4. jūnijā Somija paziņoja, ka valstī pirmo reizi kopš 26. februāra nav konstatēts neviens inficēšanās gadījums ar koronavīrusu.

Somijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu līdz šim bija konstatēta 7000 cilvēkiem, no kuriem aptuveni 5800 ir atlabuši.

50 inficētie cilvēki joprojām ārstējas slimnīcās, tostarp septiņi atrodas intensīvās aprūpes nodaļās.

Kopš maija vidus Somijas valdība sākusi atvieglot ierobežojumus, kas 18.martā tika noteikti cīņā ar jauno koronavīrusu.

Skolas tika atvērtas divas nedēļas pirms vasaras brīvlaika, un pagājušajā nedēļā darbu tika ļauts atsākt bāriem, restorāniem, sporta un kultūras iestādēm, ievērojot sociālās distancēšanās noteikumus.

Tomēr amatpersonas un valdība paziņojuši, ka gatavojas otrajam inficēšanās vilnim vēlāk šogad, un brīdinājuši sabiedrību, ka jāturpina ievērot sociālā distancēšanās un pašizolācija un jādodas veikt pārbaudi, ja parādās jaunajam koronavīrusam raksturīgie simptomi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu