Turpinoties tehniskām problēmām, e-Saeimas sēdē izsludina pārtraukumu līdz nākamajai nedēļai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

E-Saeimas sistēmā arī vakarā turpinājās tehniskās problēmas, un sēdē tika izsludināts pārtraukums līdz otrdienai, 16.jūnijam

Pārtraukums tika izsludināts apmēram pusstundu vai stundu pirms nosacīti ierastākā laika, kad Saeima vakaros pārtrauc sēdes.

Vakarā dažu deputātu uzstāšanās laikā viņi nebija redzami ne interneta tiešraidē, ne arī citiem parlamentāriešiem e-Saeimas sistēmā. Tāpat bija grūtības saklausīt daļu no deputātu teiktā.

Parlaments e-Saeimas sistēmā ir sanācis jau uz vairākām sēdēm, un arī šodien Saeima šajā platformā izskatīja 25 darba kārtības pamatpunktus, ap 100 priekšlikumus. Sēdes laikā deputāti ir piedalījušies arī plašās debatēs.

Kā ziņots, tehnisko problēmu dēļ parlamenta e-Saeimas sistēmā notiekošās sēdes laikā šodien tika izsludināts pārtraukums, kura laikā deputātiem vajadzēja arī restartēt datorus. Pēc pārtraukuma Saeimas sēde turpinājās.

Jau iepriekšējās sēdēs vairāki opozīcijas deputāti bija norādījuši uz tehniskām problēmām, kad e-Saeimas sistēmā ir tikai daļēji dzirdamas atsevišķas uzstāšanās.

Kā novēroja aģentūra LETA, šodien arī Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) saskārās ar tehniskām problēmām. Mūrniece norādīja, ka viņas datorā neesot parādījies nepieciešamais attēls. Pēc tam sēdes tiešraidē Saeimas mājaslapā īsu laiku Mūrniece kā sēdes vadītāja nebija redzama un dzirdama. No tiešraides gan bija noprotams, ka deputāti e-Saemas sistēmā parlamenta priekšsēdētāju redz un dzird.

Šajā situācijā Mūrniece izsludināja pārtraukumu un aicināja deputātus iziet no sistēmas un restartēt datorus.

Saeimas Prezidijs lēmis pagaidām turpināt parlamentam sanākt e-Saeimas sistēmā, lai mazinātu saslimstības ar Covid-19 risku. Daļa no deputātiem šo sēžu laikā pulcējas vairākās Saeimas zālēs, bet daži atsevišķos gadījumos atrodas ārpus parlamenta ēkām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu