"Strausa politika no vadības puses nav pieļaujama!" Reirs pieprasa Jaunzemei informāciju par atklātajiem pārkāpumiem (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) uzdevis Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektorei Ievai Jaunzemei tuvākajā laikā sniegt pilnu informāciju par atklātajiem VID amatpersonu pārkāpumiem, izmeklēšanas rezultātiem un piemērotajiem sodiem, informēja Finanšu ministrijā.

Tāpat Jaunzemei ir jāsniedz informācija par trauksmes cēlēju ziņojumu skaitu un izskatīšanas rezultātiem.

Šāds uzdevums dots, ņemot vērā atklātos gadījumus par kukuļošanas mēģinājumiem VID, kā arī to, ka dienesta vadība neesot pilnvērtīgi informējusi sabiedrību par citiem noziegumiem iestādē.

"Šis ir kliedzošs gadījums par korupciju VID. Strausa politika no vadības puses šajā gadījumā nav pieļaujama - dienesta vadībai jāinformē sabiedrība par katru gadījumu, kad tiek atklāti amatpersonu noziedzīgi nodarījumi VID, kā arī tajos iesaistītajiem muitniekiem, auditoriem un organizatoriem," uzsver Reirs.

Ministrs secina, ka "diemžēl ir apstiprinājušās dažu uzņēmēju aizdomas un sniegtā informācija, ka tiek prasīti un organizēti kukuļi par VID lēmumiem". Jau tuvākajā laikā ministrs ar VID vadību apspriedīs konkrētus priekšlikumus par korupcijas mazināšanu un iekšējās drošības kapacitātes stiprināšanu VID.

Finanšu ministrija arī atgādina, ka sabiedrības locekļi ir arī aicināti nekavējoties ziņot par gadījumiem, kas pārkāpj likumu, ja tādi tiek novēroti.

Kā ziņots, VID Iekšējās drošības pārvalde, kriminālprocesa laikā veicot apjomīgas speciālās izmeklēšanas darbības, šonedēļ aizturēja organizētu personu grupu, kas pieprasīja kukuli 65 000 eiro apmērā ar mērķi to nodot VID amatpersonai. Minētā naudas summa prasīta ar mērķi panākt, lai VID amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli, nodrošinātu padziļinātu un tendēti nelabvēlīgu pārbaužu veikšanu attiecībā pret konkrētiem uzņēmumiem.

Pašlaik saistībā ar notikušo par aizdomās turētajām atzītas divas bijušās VID amatpersonas, kā arī viena esošā VID amatpersona. Kopumā izmeklēšanas laikā piecām noziedzīgajā nodarījumā iesaistītajām personām piemērots aizdomās turētā statuss. Ceturtdien, 11.jūnijā, divām no aizdomās turētajām personām tiesa piemēroja ar brīvības atņemšanu saistītu drošības līdzekli - apcietinājumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu