Kļuvis zināms, kad nākamgad ir ieplānots Dakāras rallijs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Autosporta līdzjutēji pēc Jaunā gada svinībām varēs posties uz Saūda Arābiju, jo 3.janvārī Džidas pilsētā tiks dots starts Dakāras rallijam, ceturtdien atklāja sacensību organizatori.

Nākamā gada Dakāras rallijs plānots no 3. līdz 15.janvārim. Maršruta sākuma un beigu punkts plānots Džidas pilsētā, bet liela daļa distances stiepsies gar Sarkano jūru.

Organizatori sacensības plāno 12 dienu garumā. Distances maršruts izstrādāts kā liels aplis. Pēc starta Džidas pilsētā sportisti dosies uz Hāilas pilsētu, kas atrodas uz ziemeļaustrumiem no starta vietas. Hāilā 9.janvārī plānota atpūta, bet ceļš līdz finišam vedīs gar Sarkano jūru.

"Maršrutā iekļāvām teju vai visu Saūda Arābiju," teica sacensību direktors Dāvids Kastera. "Valsts ir tik liela, ka no pagājušā gada maršruta izmantojām vien 50-100 kilometrus."

"Sacensībās dalībniekiem nāksies saskarties ar dažādiem segumiem. Centāmies saglabāt kāpas, dažas tehniskās sekcijas, kā arī ātros posmus."

Šogad sacīkstēs dzīvību zaudēja divi motociklisti - portugālis Paulo Gonkalvešs un nīderlandietis Edvīns Stravers. Šī iemesla dēļ sportistiem nākamgad būs jālieto vestes, kas aprīkotas ar drošības spilveniem. Tāpat sportistiem pirms bīstamām vietām būs dzirdami fonētiski brīdinājumi. Bīstamās trases daļas nedrīkstēs izbraukt ātrāk par 90 kilometriem stundā.

Trases leģendu sportisti saņems vien iepriekšējā vakarā, bet dažāda veida kategoriju informācija savlaicīgāk būs pieejama digitālā versijā.

Kastera neslēpa, ka pandēmija piespiedusi ralliju mainīt plānus. "Trasi bijām plānojuši arī citās valstīs, tomēr šī gada plāni bija jāatceļ," teica organizators. "Domāju, ka mums tas izdosies citos gados, jo blakus ir vairākas valstis, kas paudušas vēlmi piedalīties rallijā. Tostarp ir Omāna, Apvienotie Arābu Emirāti un Jordānija."

Koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ paredzams, ka nākamgad sacensībās būs redzams mazāks skaits dalībnieku.

Dakāras rallijs aizsākās 1979.gadā, kad distance bija jāmēro no Francijas galvaspilsētas Parīzes līdz Dakārai. Pēc desmit gadu sadarbības ar Dienvidamerikas valstīm, prestižais rallijs pārcēlies uz Saūda Arābiju.

Iepriekšējā Dakāras rallijā uzvaru svinēja spānis Karloss Sainss. Šogad rallijs svinēja savu 42.dzimšanas dienu, sportistiem kopumā veicot 7500 kilometrus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu