Ekspertīzes atzinums par elektrības zudumu Rīgā varētu būt zināms nākamnedēļ

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ekspertīzes atzinums par elektrības zudumu šajā nedēļā Rīgā varētu būt nākamnedēļ, piektdien intervijā Latvijas Radio sacīja elektroenerģijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" valdes priekšsēdētājs Varis Boks.

Viņš norādīja, ka šobrīd viena no sākotnējām versijām ir, ka bojājums kabelī varētu būt radies saistībā ar zibens izlādi. 

Boks minēja, ka šobrīd notiek priekšdarbi, lai atraktu bojāto kabeli, tostarp tiek gaidīti pārstāvji no Somijas rūpnīcas, kurā kabelis izgatavots, lai izpētītu kabeļa bojājumu.

"Šobrīd vēl notiek attiecīgā gadījuma un veikto darbību izvērtēšana. Darbojas ekspertu komisija, un es lēšu, ka apmēram nākamnedēļ varētu būt jau lielāka skaidrība," sacīja Boks. 

Viņš pieļāva, ka šajā incidentā varētu būt pievīlusi automātika. "Vismaz sākotnēji izskatās, ka kāda no automātikām varētu būt pievīlusi, bet ekspertīzes slēdziens varētu būt nākamās nedēļas beigās," teica Boks. 

Tāpat viņš norādīja, ka bojājumu apmērs kļūs zināms pēc kabeļa atrakšanas. "Reāli bojājuma apmēru mēs ieraudzīsim tad, kad viss būs atrakts, apskatīts un laboratorijā novērtēts. Jebkurā gadījumā lēšam, ka remonts laika ziņā varētu prasīt vairāk nekā mēnesi," sacīja Boks.

Jau ziņots, ka otrdienas, 10.jūnija, rītā elektrības piegāde Rīgā tika traucēta saistībā ar kabeļa atslēgšanos starp TEC-1 un Imantas apakšstaciju. Elektroapgādes traucējumi bija vairāk nekā 160 000 klientu daļā Rīgas un Pierīgas, kā arī Limbažu apkaimē, Siguldas apkaimē un Ogrē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu