Mākslas muzejs piedāvā izzināt ekspozīcijas un izstādes gida pavadībā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Elīna Bērziņa
Elīna Bērziņa Foto: Anna Dzene

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs (LNMM), Mākslas muzejs "Rīgas birža" un Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs piedāvā interesentiem iespēju atklāt un izzināt muzeju ekspozīcijas un izstādes gan gida pavadībā, gan iesaistoties radošās aktivitātēs.

Kā informēja LNMM pārstāve Annija Sauka, ievērojot noteiktās drošības normas, iestādes piedāvās gan radošas, gan intelektuālas aktivitātes nelielām apmeklētāju grupām.

LNMM izglītības darba vadītāja Elīna Bērziņa norādīja, ka muzeja izglītības darba nodaļas izaicinājums vienmēr ir bijis rast labāko un efektīvāko veidu, kā veidot dialogu ar muzeja apmeklētājiem.

"Mēs esam raduši pielāgoties dažādiem apstākļiem, meklējot atbilstošus komunikācijas kanālus un satura interpretācijas veidus. Šis ir laiks, kad varam veidot personīgāku un niansētāku saikni ar mūsu apmeklētājiem,"

pauda Elīna Bērziņa.

LNMM mākslas darbi kļūs par izpētes objektu un tēmu zīmēšanas uzdevumiem izglītības programmas "Es un māksla" dalībniekiem.

Elīna Bērziņa
Elīna Bērziņa Foto: Anna Dzene

Jūnijā muzejā notiks muzeja "Vasaras skola", kas šogad būs veltīta pasaku tematikai - to atspoguļojumam Latvijas mākslā un konkrētu mākslinieku darbos.

Savukārt jūlijā piektdienu vakaros muzejs piedāvās "Vakara zīmēšanu pieaugušajiem", kas iepazīstinās ar klasiķa Riharda Zariņa daiļradi un grafikas mākslu. Nodarbības notiks gan izstādē "Rihards Zariņš (1869-1939). Ko Latvijas meži šalc", gan svaigā gaisā - laukumā parka pusē vai uz jumta terases.

Zariņa mākslas mantojumam pievērsīsies arī mazākie muzeja apmeklētāji, apmeklējot nodarbības "Brīnum_zem_es", kas paredzētas kā ģimenes kopīga darbošanās ar aktīvu iesaisti. Kā īpašu jaunumu muzeja pārstāve minēja mākslinieces Diānas Dimzas Dimmes un muzejpedagoģes Baibas Aļļes radītās individuālās zīmēšanas nodarbības pieaugušajiem.

Savukārt Mākslas muzejs "Rīgas birža" aicina jaunākos apmeklētājus ģimenes lokā iepazīt Japānas kultūru, piedaloties tematiskās Ģimenes dienas nodarbībās. Muzejpedagoga vadībā būs iespējams apdrukāt līdzi paņemtu audumu ar tradicionāliem japāņu kultūras simboliem, piedalīties vēdekļu apgleznošanas darbnīcā, kā arī iepazīt japāņu mākslu īpašā ģimenes ekskursijā.

Sauka uzsvēra, ka muzeja apmeklētājiem, kas vēlas uz brīdi apstāties, pilnveidot savas vērošanas un zīmēšanas prasmes, piemērotas būs skicēšanas muzejā, savukārt auduma apdrukas darbnīcā "Izteiksmīgais Kabuki" būs iespējams apdrukāt savu T-kreklu, auduma maisiņu vai jebkuru citu apģērba gabalu ar ekspresīvu "Kabuki" aktiera portretu vai japāņu mākslā izmantotiem ornamentiem.

Jūlija mēnesī Mākslas muzejā "Rīgas birža" notiks Radošās piektdienu pēcpusdienas, kā arī atsāksies mūžizglītbas programmas "Telpa, tērps un tēls" un "Terra Incognita".

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs piedāvā koka spiedogu darbnīcas "Dārza svētku dizains", kurās ikviens varēs izveidot rotājumus dārza svētkiem - karodziņu virteni, ko iekarināt ābeles zaros vai auduma salvetes, ko uzklāt svētku galdam.

Auduma apdrukas darbnīcā "Rotājies vasarai" ikviens interesents varēs apdrukāt līdzi paņemtu apģērbu ar Latvijas mākslinieku un dizaineru darbu motīviem.

Muzejs radījis arī jaunu piedāvājumu - "Mākslas un dizaina ekspedīcijas", kas ļaus iepazīt muzejā eksponētās vērtības caur sarunām, diskusijām, spēlēm un praktisku darbošanos. Jaunākajiem apmeklētājiem muzeja izglītības komanda sagatavojusi darbnīcu "Kāds suns, tāds saimnieks" un ļauj iepazīt mākslinieču dueta Skuja Braden izstādi "Samsāra" no jaunas perspektīvas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu