Banka "Citadele": Kredītbrīvdienu pieteikumu skaits sarucis līdz dažiem pieteikumiem dienā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Kredītbrīvdienu pieteikumu skaits bankā "Citadele" gan no juridiskajām personām, gan privātpersonām jūnija sākumā sarucis līdz dažiem pieteikumiem dienā, pavēstīja bankā.

Kopumā banka "Citadele" ārkārtējās situācijas laikā Baltijā saņēmusi 2416 pieteikumus kredīta maksājumu atlikšanai, tostarp Latvijā no uzņēmumiem un privātpersonām saņemti 1294 pieteikumi.

"Šobrīd redzam pozitīvu tendenci - kredītbrīvdienu pieteikumu skaits turpina sarukt un pašlaik nav redzami signāli, ka tuvākajā laikā pieaugs pieprasījums pēc kredītbrīvdienām," pauda bankas "Citadele" valdes loceklis Vladislavs Mironovs.  

Bankā skaidroja, ka kredītbrīvdienu pieteikumu skaits strauji sāka pieaugt pēc 12.marta, kad valstī tika izsludināta ārkārtējā situācija, un divu nedēļu laikā pieteikumu skaits pieauga līdz vairāk nekā 100 dienā. Tostarp lielākais skaits saņemts 24.martā - 121 pieteikums.

Aprīļa laikā pieteikumu skaits dienā saglabājās augsts - no 80 līdz 100 pieteikumiem, tomēr kopš maija sākuma pieteikumu skaits samazinājās. Maijā vidēji dienā tika saņemti ne vairāk kā 20 pieteikumi. Savukārt jūnija pirmajās divās nedēļās pieteikumu skaits turpināja sarukt un šobrīd ir ne vairāk kā pieci pieteikumi dienā visā Baltijā.

Baltijā banka "Citadele" no uzņēmumiem un privātpersonām kopumā saņēmusi 2416 pieteikumus, no kuriem 26% ir pieteikumi hipotekārā kredīta maksājuma atlikšanai, 27% - patēriņa kredīta un 28% - līzinga. Savukārt 16% veido mazo un vidējo uzņēmumu pieteikumi, bet lielo uzņēmumu pieteikumi - 3%. 

Tāpat bankā norādīja, ka Latvijā kopumā saņemti 1294 pieteikumi, kas ir 53% no Baltijā saņemtajiem pieteikumiem, tostarp 112 (8,7%) saņemti no maziem un vidējiem uzņēmumiem, 182 (14%) pieteikumi saņemti no lielajiem uzņēmumiem, savukārt 830 (64%) - no privātpersonām, no kuriem 384 ir hipotekārā kredīta maksājumu atlikšanai un 446 - patēriņa. Līzinga maksājumu atlikšanai saņemti 294 pieteikumi - 112 no privātpersonām un 58 - uzņēmumiem. 

Mazo uzņēmumu segmentā lielākais pieteikumu skaits saņemts no nekustamā īpašuma attīstītājiem, mazumtirdzniecības uzņēmumiem, lauksaimniecības un mežsaimniecības uzņēmumiem, ražošanas uzņēmumiem, kā arī no ēdināšanas un viesmīlības uzņēmumiem. 

Savukārt lielo uzņēmumu segmentā lielākais pieprasījums saņemts no viesmīlības nozares uzņēmumiem - lielajām viesnīcām, nekustamā īpašuma attīstītājiem, kā arī no ražošanas uzņēmumiem.Salīdzinoši liels pieteikumu skaits vidējo uzņēmumu segmentā saņemts arī no transporta un loģistikas uzņēmumiem. 

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" pagājušā gada beigās bija ceturtā lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu