Šķūnī Dobeles novadā atrod nelikumīgu dīzeļdegvielu un konstatē ieroču aprites likuma pārkāpumus (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Malkas šķūnis. Ilustratīvs attēls.
Malkas šķūnis. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Pagājušajā nedēļā Dobeles novada Annenieku pagastā kāda vīrieša dzīvesvietā konstatēti 600 litri dīzeļdegvielas bez jebkādiem izcelsmes dokumentiem, kā arī ieroču un munīcijas glabāšanas noteikumu pārkāpumi, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Veicot šaujamieroču aprites noteikumu ievērošanu, konstatēts, ka vīrietis neievēro ieroču glabāšanas noteikumus. Medību nolūkos 63 gadus vecā vīrieša mājās atradās divas reģistrētas karabīnes un viena bise, taču šaujamieroču munīcija tika glabāta, pārkāpjot ieroču aprites likumu. Sākta administratīvā lietvedība.

Taču vēlāk vīrieša šķūnī atrasti un atsavināti 600 litri dīzeļdegvielas bez jebkādiem izcelsmes dokumentiem, bet, turpinot veikt apskati, atrasta munīcija, kas neatbilda viņa īpašumā reģistrēto ieroču kalibriem. Atrastajai vielai ir nozīmēta ekspertīze, un policisti skaidro tās izcelsmi. Vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā par līdzīgiem pārkāpumiem.

Arī par atrasto degvielu sākta administratīvā lietvedība par akcīzes preču iegādes, realizācijas un uzglabāšanas noteikumu pārkāpšanu. Par šādu pārkāpumu fiziskajām personām piemēro no 70 līdz 700 eiro naudas sodu, konfiscējot šīs preces un to pārvadāšanai izmantotos transportlīdzekļus vai bez konfiskācijas.

Bet šonedēļ no administratīvās lietvedības izdalīts materiāls un sākts kriminālprocess par šaujamieroča, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas. Par šādiem pārkāpumiem paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods. Kriminālprocesā likumsargi turpina veikt pirmstiesas izmeklēšanas darbības.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu