Konkursā uz "LDz Cargo" trim padomes locekļu amatiem kandidē 12 pretendenti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sliedes un vagoni. Ilustratīvs foto.
Sliedes un vagoni. Ilustratīvs foto. Foto: Publicitātes foto

Konkursā uz VAS "Latvijas dzelzceļš" meitassabiedrības SIA "LDz Cargo" trim padomes locekļu amatiem saņemti 39 pieteikumi, no kuriem nākamajai atlases kārtai izvirzīti 12, informēja "Latvijas dzelzceļa" pārstāve Ella Pētermane.

Viņa norādīja, ka konkursā uz "LDz Cargo" trim padomes locekļu amatiem saņemti 39 kandidātu pieteikumi, no tiem nominācijas komisijas sēdē izskatīti 16 konkursa nolikuma pamatprasībām atbilstošie kandidātu pieteikumi, bet nākamajai atlases kārtai izvirzīti 12 kandidāti.

Vienlaikus konkursā uz "Latvijas dzelzceļa" meitassabiedrības "LDz ritošā sastāva serviss" trim padomes locekļu amatiem saņemts 31 kandidāta pieteikums, bet nominācijas komisijai prezentēti 16 kandidāti. Uz nākamo kārtu izvirzīti 12 kandidāti. 

Savukārt konkursā uz "LDz loģistika" valdes locekļa amatu saņemti 11 pieteikumi. Nominācijas komisija sēdē izskatījusi astoņu pretendentu pieteikumus, bet uz nākamo kārtu izvirzīti seši pretendenti.

Pētermane norādīja, ka pagājušā nedēļā noslēdzās pieteikšanās "Latvijas dzelzceļa" izsludinātajos konkursos uz meitassabiedrību "LDz loģistika" valdes locekļa un "LDz Cargo" un "LDz ritošā sastāva serviss" padomes locekļu amatiem.

Saņemtos pieteikumus sākotnēji izvērtēja personāla atlases kompānija "Amrop", izskatīšanai nominācijas komisijā virzot tos pieteikumus, kuri atbilda konkursa nolikumā minētajām pamatprasībām.

Pētermane norādīja, ka atbilstoši "LDz loģistika" valdes locekļa un "LDz Cargo" un "LDz ritošā sastāva serviss" padomes locekļu kandidātu atlases un izvērtēšanas nolikumiem, atlases process tiek īstenots trijās kārtās, lai pārliecinātos par kandidātu atbilstību pamatprasībām, veiktu kompetenču un profesionālās pieredzes prasību novērtējumu saskaņā ar komisijas apstiprinātajiem kritērijiem un reputācijas pārbaudi. Komisija pēc katras kārtas pieņem lēmumu par kandidātu virzīšanu vai nevirzīšanu nākamajai kārtai.

Jau ziņots, ka "LDz Cargo" un "LDz ritošā sastāva servisam" pašreiz padomes nav, un konkurss uz padomes locekļu amatiem tika izsludināts, ievērojot normatīvu prasības, jo Saeimā pērn 13.jūnijā pieņemtie grozījumi Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību likumā paredz, ka padomes ir jāveido arī atkarīgajās kapitālsabiedrībās, kuras ir akciju sabiedrības vai atbilst lielas kapitālsabiedrības kritērijiem. Grozījumi likumā stājās spēkā šā gada 1.janvārī.

"LDz Cargo" trīs padomes locekļu kompetenču jomas ir transports un loģistika, finanšu un risku vadība, kā arī biznesa attīstība un pārmaiņu vadība

Savukārt "LDz ritošā sastāva servisa" padomes locekļu kompetenču jomas ir inženiertehniskā, finanšu un risku vadības, kā arī biznesa attīstība un pārmaiņu vadība.

"LDz loģistika" valdes priekšsēdētāja kopš šā gada februāra sākuma ir Jūlija Vasiļkova, taču viņa šajā amatā iecelta uz laiku līdz pastāvīga "LDz loģistikas" valdes priekšsēdētāja ievēlēšanai. Iepriekš kompānijas valdes priekšsēdētājs bija Gundars Ābols, kurš gada sākumā amatu atstāja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu