VVD vides inspektori sadarbībā ar Carnikavas novada pašvaldības policiju Dzirnezerā aiztur maluzvejnieku (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Leiniša/LETA

Naktī uz 12.jūniju Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes vides inspektori sadarbībā ar Carnikavas novada pašvaldības policiju Dzirnezerā, kur zveja aizliegta visu gadu, Mazā Dzirnezera līcī aizturēja rūdītu maluzvejnieku, informēja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Anda Zaļepska.

Šī persona vides inspektoriem bija labi zināma jau vairāku gadu garumā, jo jau iepriekš tika sodīta par malu zvejniecību tieši tai pašā vietā.

Pēc Zaļepskas teiktā, kārtējā reida laikā VVD vides inspektori no krasta tālskatī novēroja, ka viena persona no gumijas laivas ezerā ievieto tīklus. Otra persona atradās mežā un novēroja apkārtni. Pamanot vienu no vides inspektoriem, persona krastā informēja personu laivā, kura tai brīdī ievietoja tīklus, par vides inspektoriem krastā. Persona laivā izmeta ūdenī līdz galam neievietoto tīklu un strauji airējās uz pretējo krastu.

Krastā, piedaloties arī Carnikavas novada pašvaldības policijas darbiniekiem, persona ar laivu tika aizturēta. VVD vides inspektori ar motorlaivu no ezera izņēma tīklus 200 metru garumā. Tīklos bija paspējušas jau iepīties 23 zivis, no kurām 15 - lieli līņi. Tā kā zivis bija dzīvotspējīgas, tās tika atlaistas atpakaļ Dzirnezerā. VVD vides inspektori pieļauj, ja pārkāpums nebūtu novērsts, no rīta tīklos būtu bijis vairāku desmitu kilogramu liels loms, sacīja Zaļepska.

Pārkāpējam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, kā arī izņemti tīkli 200 metru garumā un aizturēta gumijas laiva.

Par šādu pārkāpumu, saskaņā ar normatīvajiem aktiem paredzēts naudas sods līdz 700 eiro. Zivju resursiem zaudējumi netika nodarīti, jo visas zivis tika atlaistas atpakaļ ezerā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu