Noskaties! Zvīgulis un Slucka piedāvā "X paaudzes" stāstus

Video
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Zvīgulis
Kaspars Zvīgulis Foto: Ekrānuzņēmums

TVNET sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju" piedāvā noskatīties Nacionālā teātra "X paaudzes" pirmo epizodi – "Endrjū stāstu par Dagu". Tas tapis kā pirmais e-teātra spēles laukuma "Baltais kubs" iestudējums.

Režisores Ināras Sluckas izrāde “X paaudze”, kas veidota pēc Daglasa Koplenda tāda paša nosaukuma romāna motīviem, pirmizrādi piedzīvoja šī gada maija nogalē. Trīs "X paaudzes" epizodēs galvenajās lomās redzami Kaspars Zvīgulis, Līga Zeļģe un Jānis Āmanis.

"X paaudze" stāsta par trīs trīsdesmitgadniekiem, kuri nolemj uzspļaut tai dzīvei, kāda tā ir, un izkāpt no vājprātā joņojošās konvencionālās dzīves vilciena. Amerika ir pietiekami liela, lai būtu iespējams izdzīvot bez steigas un stāstot stāstus...

Pirmā "X paaudzes" epizode ir izvērsts ievads, kurā Endrjū (Kaspars Zvīgulis) iepazīstina ar saviem jaunajiem draugiem, īpašu uzmanību pievēršot Dagam, bezjēdzīgajam darbam birojos un jaunā laikmeta terminoloģijas izveidei jeb X paaudzes leksikai.

Jaunā e-teātra forma "Baltais kubs" ne tikai ļāva Nacionālajam teātrim strādāt ārkārtējās situācijas apstākļos, bet tā turpinās pastāvēt arī tad, kad teātra darbs atgriezīsies ierastajā kārtībā. Šobrīd e-teātra repertuārā ir pieci stāsti: "X paaudze" trīs epizodēs un divi režisora Valtera Sīļa darbi – Artūra Dīča jaundarbs “Mīlestība pandēmijas laikā”, kurā spēlē Arturs Krūzkops, un Vizmas Belševicas “Baltā sieva”, ko iemieso Madara Botmane.

Video: Nacionālā teātra iestudējuma "X paaudze" pirmā epizode.

Pirmizrādes no "Baltā kuba" repertuāra ir skatāmas www.teatris.lv. 

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu