Fon der Leiena aicina Itāliju veikt vērienīgas reformas ekonomikas atveseļošanai (8)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena
Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena Foto: EPA/Scanpix

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena sestdien aicinājusi Itāliju veikt vērienīgas reformas ekonomikā, gatavojoties saņemt miljardiem eiro lielu atbalstu no Eiropas Savienības (ES) Ekonomikas atveseļošanas fonda.

"Mēs, Eiropas Savienība, pirmo reizi aizņemamies naudu no saviem bērniem, tātad arī mūsu šodienas ieguldījumiem jādod atdeve mūsu bērniem," viņa uzsvērusi videouzrunā Romā notiekošajai konferencei, kas sarīkota, lai pārrunātu Itālijas iespējas atgūties no Covid-19 pandēmijas, kura prasījusi vairāk nekā 34 000 cilvēku dzīvības un nodarījusi postošu kaitējumu eirozonas trešajai lielākajai ekonomikai.

Videokonferencē līdz ar EK prezidenti piedalījās arī Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētājs Dāvids Sasoli un Eiropas Centrālās bankas (ECB) prezidente Kristīne Lagarda.

Paredzams, ka šīs sarunas turpināsies arī jaunnedēļ, piedaloties ieinteresētajām pusēm, tai skaitā Itālijas arodbiedrībām, biznesa grupējumiem un politiķiem.

Fon der Leiena savā runā cita starpā aicinājusi samazināt Itālijā birokrātiju, ar ko valsts iemantojusi bēdīgu slavu, un vērsties pret organizētās noziedzības ietekmi publiskajā sektorā. Vienlaikus viņa iestājās arī par lielāku sieviešu un jauniešu nodarbinātību.

Saskaņā ar EK rosināto ekonomikas atveseļošanas plānu Itālija varētu saņemt subsīdijās un aizdevumos 173 miljardus eiro, lai gan ES dalībvalstu sarunas par šo jautājumu nerisinās viegli.

"Ņemot vērā, ka mēs investējam nākotnes ekonomikas veidošanā, mums arī jāstrādā pie vērienīgām reformām, lai nodrošinātu, ka mūsu ieguldījumi kalpo pilsoņu vajadzībām un gaidām," piebildusi EK vadītāja.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu