Pašvaldība aicina iedzīvotājus ziedot laukakmeņus Gaujas krasta nostiprināšanai (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova / LETA

Gulbenes novada pašvaldība ir sākusi Gaujas krasta nostiprināšanu Lejasciema pagastā pie ceļa "Lejasciems-Mālmuiža", tādēļ aicina iedzīvotājus ziedot laukakmeņus, informēja Gulbenes novada pašvaldības vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Kalmane.

Viņa norādīja, ka gadu gaitā Gauja ir mainījusi tecēšanas gultni, kā rezultātā strauji notiek krasta erozija, radot bīstamību gan tuvējām mājām, gan minētajam ceļam.

"Patlaban esam veikuši pirmo soli upes krasta nostiprināšanai. Aptuveni 20 metru garā posmā ir izveidots laukakmeņu krāvums vairāk nekā 100 kubikmetru apjomā. Turpmāk šo vietu novērosim, lai pārliecinātos vai šī metode ar laukakmeņu krāvumu strādā. Ja tā būs, tad turpināsim krasta nostiprināšanu šādā veidā," stāsta Gulbenes novada pašvaldības Attīstības un projektu nodaļas vadītājs Jānis Barinskis.

Gulbenes novada pašvaldība aicina ikvienu, kuram ir nevajadzīgi jebkāda izmēra laukakmeņi, nogādāt tos Gaujas krastā, berot kaudzē norādītajā vietā. Pirms tam jāsazinās ar Lejasciema pagasta pārvaldi pa tālruņiem 64473660 vai 26381769.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu