Vai, lietojot aizsargkrēmu, kļūsim brūni? Cik minūtes drīkst saulē bez krēma? (3)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Tuvojas siltais laiks – kāpēc svarīgi lietot saules aizsargkrēmus? Vai sejai un ķermenim var lietot vienus un tos pašus kopšanas līdzekļus? Kādi ir lielākie riski, nelietojot aizsarglīdzekļus? Vai un kā atšķirt, kādus aizsarglīdzekļus lietot Latvijā un kādus - dodoties uz siltajām zemēm?

Kolorītais blogeris un jauniešu iemīļotais influenceris Rojs Rodžers Linkevičs jaunajā YouTube raidījumā #ĀdasMinistrija tiekas ar jomas speciālistiem, lai uzzinātu visu par ādas kopšanu un arī pats uz savas ādas izmēģinātu dažādus produktus un procedūras.

Šoreiz Rojs ar skaistumkopšanas speciālisti kosmetoloģijā Intu Rozenbergu noskaidros visu par pareizu sauļošanos.

Neliels ieskats Roja sarunā

Vai, lietojot aizsargkrēmu, mēs paliekam brūni?

Jā, mēs iesauļojamies, bet mazāk un nekaitējot savai ādai. SPF ir saules aizsardzības filtrs, un tie cipariņi klāt norāda intensitāti, no cik liela starojuma tie aizsargā. Protams, starp 30 un 50 milzīgas atšķirības nav. Bez aizsargkrēmiem saulē drīkst uzturēties apmēram 10-12 minūtes, tas atkarīgs no ādas tipa. Varbūt kādam tās ir sešas minūtes, bet citam divdesmit. Ja izmantojam krēmu ar SPF 50, tad reizinām 5 x 12. Tas nozīmē, ka 60 minūtes drīkstam droši atrasties saulē. Pludmalē ar laiku SPF aizsargfiltrs zaudē savu izturību, jo mēs svīstam un peldamies. Ja esam pludmalē, tad ik pēc stundas vai divām vajadzētu atkārtoti uzklāt saules aizsargkrēmu.

Ko darīt, lai āda neapdeg un nelobās no pleciem?

Braucot uz ārzemēm, ieteicams lietot spēcīgākus aizsargkrēmus, jo saules starojums tur ir intensīvāks. Jo mēs atrodamies tuvāk ekvatoram, jo saule būs, protams, spēcīgāka. Tur vajadzētu izmantot SPF 50 un 70. Dažās valstīs pat ir iespēja iegādāties aizsargkrēmu ar SPF 100. Saulē uzturēties mēs drīkstam, bet nevajag fanātiski aizrauties. Un vēlams atcerēties, ka modē ir aristokrātiskais bālums.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu