Rēzeknē sola stingrāk kontrolēt mutes un deguna aizsegu lietošanu autobusos (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Mutes un deguna aizsegu lietošana pilsētas autobusos tiks kontrolēta stingāk, informē Rēzeknes pašvaldībā.

Pilsētā novērots, ka daļa rēzekniešu stingri ievēro drošas kontaktēšanās noteikumus autobusos, lai ierobežotu Covid-19 izplatību, kas liecinot par atbildīgu attieksmi un cieņu pret citiem pasažieriem. Taču ir arī cilvēki, kuri ignorē noteiktās prasības, tostarp par mutes un deguna aizsegu lietošanu.

Tāpēc SIA "Rēzeknes satiksme" autobusu pasažieri atkārtoti tiek aicināti iekāpt autobusā ar aizsegtu sejas lejasdaļu un iespēju robežās ieņemt sēdvietas pamīšus, nedrūzmēties. Tāpat ieteicams izvērtēt sabiedriskā transporta izmantošanas nepieciešamību īsākiem braucieniem un izvairīties braukt sastrēgumstundās.

Pašvaldībā norāda, ka autobusa šoferis nespēj visu laiku kontrolēt, vai pasažieri ievēro noteikumus. "Viņa uzdevums ir uzmanīgi vērot ceļu un konkrētā laikā nogādāt pasažierus vajadzīgajā vietā. Ievērojot piesardzības pasākumus, pirmkārt, katram jābūt atbildīgam par paša darbībām," aicina vietvara.

Ministru kabineta noteikumu ievērošanu sabiedriskajā transportā kontrolē Valsts policija, taču "Rēzeknes satiksmes" autobusos to novēros arī kontrolieri.

Jau ziņots, ka sabiedriskajā transportā arī pēc ārkārtējās situācijas beigām jāturpina valkāt mutes un deguna aizsegs, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā.

Ņemot vērā, ka sabiedriskajā transportlīdzeklī nav iespējams garantēt divu metru distances ievērošanu, transportlīdzeklī arī turpmāk nepieciešams lietot mutes un deguna aizsegus.

Mainoties epidemioloģiskajai situācijai, prasība lietot mutes un deguna aizsegu sabiedriskajā transportā tiks pārskatīta.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu