Kurš atšķaida kokaīnu? (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Nikolass Keidžs filmā "Running with the Devil"
Nikolass Keidžs filmā "Running with the Devil" Foto: Ekrānuzņēmums

Kādā lielpilsētā no nekvalitatīva kokaīna pārdozē vairāki cilvēki, sekas ir letālas, un tas saceļ kājās ne vien policistus, bet ari pašus narkotiku tirgoņus. Kurš atšķaida kokaīnu? Uz šādu jautājumu filmā "Running with the Devil", ko šobrīd iespējams vērot "LMT Viedtelevīzijā", mēģina atbildēt lentes galvenais varonis - Nikolasa Keidža (Nicolas Cage) atveidotais Pavārs.

Salīdzinoši nesen, vien pagājušā gada rudenī, uz lielajiem ekrāniem iznākusī režisora Džeisona Keibela (Jason Cabell) filma īpašu kritiķu labvēlību gan nav izpelnījusies, taču lieliskā aktieru tandēma - Nikolasa Keidža un Lorensa Fišbērna (Laurence Fishburne) dēļ šo filmu noteikti ir vērts noskatīties.

Filma vēsta par narkotiku tirdzniecības aizkulisēm. Kāds augstu stāvošs narkobarons (Berijs Pepers), uzzinādams, ka no viņa baltā pulvera pēkšņi daudzi sāk iet bojā, nolemj sūtīt savu ekspertu jeb Pavāru (Nikolass Keidžs) uz pašu kokaīna izcelsmes valsti Kolumbiju, lai atrastu vājo ķēdes posmu ilgajā un sarežģītajā narkotiku piegādē līdzi Ziemeļamerikai, kurā kokaīns tiek atjaukts ar kādu nekvalitatīvāku sastāvu. 

Berijs Pepers filmā atveido narkobaronu
Berijs Pepers filmā atveido narkobaronu Foto: publicitātes

Paralēli narkotiku tirdzniecības ceļu izsekošanai režisors iezīmē arī frontes otrā pusē esošo policistu un FIB aģentu ikdienu. 45 gadus vecā amerikāņu aktrise Leslija Biba (Leslie Bibb) ir galvenais izmeklētājs šajā pārdozēšanas lietā, turklāt baltā nāve paņem arī kādu viņai tuvu cilvēku, kas izmeklēšanas gaitu padara daudz personiskāku. 

Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) aģente - Leslija Biba
Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) aģente - Leslija Biba Foto: publicitātes

Filmas sākumā režisors ar īsu montāžu iepazīstina ar spēles dalībniekiem - kokas lapu audzētāju Kolumbijā, kādu kailu vīrieti, kuru pēc spīdzināšanas mafija nolemj sadedzināt dzīvu, FIB aģentus, kādu meitenīti, kura skolas autobusa šoferim pavēsta, ka nav spējusi atmodināt vecākus... 

Viens no kolorītākajiem filmas varoņiem ir Lorensa Fišbērna atveidotais narkotiku dīleris, kurš pats kļuvis par atkarīgo, baudot alkoholu, kokaīnu un prostitūtu priekus. Diemžēl divas no viņa mīlniecēm pēc ballītes nākamajā rītā vairs nepamostas, ierosinot turpmāko notikumu ķēdi, kas saved kopā varas iestādes ar noziedzīgo pasauli.

Interesanti, ka filmā nevienam no varoņiem netiek dots vārds - Pavārs, Aģents, Boss, tie ir vispārināti šīs drāmas varoņi. Režisors visticamāk kā galveno savu uzdevumu izvirzījis tieši pašas "industrijas" atspoguļošanu, kur no koka lapu tirgotāja sagatavotās preces ar sākuma vērtību 1000 dolāru, tā, no rokas rokā ceļodama, vērtības ziņā palielinās vismaz 30 reizes.

Lorens Fišbērns un Nikolass Keidžs
Lorens Fišbērns un Nikolass Keidžs Foto: publicitātes

Filma noteikti liekama blakus gan biogrāfiskajam seriālam "Narcos", gan tādām narkotiku tēmai veltītām filmām kā "Traffic" un "Sicario".

Foto: Nikolass Keidžs filmas "Running with the Devil" pirmizrādē.

Filmas "Running with the Devil" reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu