Vācijas izlūkdienests sācis AfD nodaļas novērošanu (2)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas iekšzemes izlūkdienests sācis veikt eiroskeptiķu partijas "Alternatīva Vācijai" (AfD) reģionālās nodaļas novērošanu, pirmdien pavēstīja Iekšlietu ministrija.

Lēmums pieņemts pēc ilgām debatēm par šo jautājumu, norādīja ministrija.

AfD Brandenburgas nodaļa izraisījusi šķelšanos partijā, nodaļas līdera amatā paturot Andreasu Kalbicu, kuru no partijas izslēgt bija nolēmusi organizācijas valsts līmeņa vadība.

Kā skaidroja partijas vadība, tā izslēgusi Kalbicu, jo viņš savulaik bijis šobrīd aizliegtās labējo radikāļu organizācijas "Dzimtenei uzticīgā vācu jaunatne" (HDJ) biedrs.

Kalbics kopā ar AfD Tīringenes nodaļas vadītāju Bjernu Heki arī vadījis AfD galēji labējo nacionālistu kopu "Flügel" ("Spārns"), kas šogad, izpildot AfD izpildvaldes prasību, tika oficiāli izformēta.

Pirmdienas lēmums nozīmē, ka AfD nodaļas darbība tiek atzīta par tādu, kas raisa aizdomas, līdz ar to izlūkdienests tagad var piekļūt zināmiem datiem, kā arī norīkot aģentus partijas pasākumu novērošanai.

Tā vēlāk var atzīt, ka tās darbība ir lieta, kas nododama novērošanai pilnā apjomā un iefiltrēt nodaļā slepenus ziņotājus.

2017.gada Bundestāga vēlēšanās AfD saņēma trešo lielāko balsu skaitu, un AfD frakcija Bundestāgā šobrīd ir lielākā opozīcijas frakcija.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu