Kravas vilcienos atklāj gandrīz 400 tūkstošus kontrabandas cigarešu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts ieņēmumu dienests

Aizvadītajā svētdienā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvalde sadarbībā ar Valsts robežsardzi trīs kravas vilcienu sastāvos atklāja kontrabandas cigaretes. Kopumā 390 000 cigarešu (19 500 paciņas) bija noslēptas no Baltkrievijas ievestās šķeldas un akmeņogļu kravās.

14.jūnijā Indras muitas kontroles punkta (MKP) amatpersonas, veicot no Baltkrievijas iebraukuša vilciena fizisko kontroli, vagonā ar šķeldas kravu atklāja iepakojumus ar cigaretēm. Kontroles rezultātā tika izņemti 60 000 cigarešu (3000 paciņas) “Premjer”.

Veicot cita vilciena sastāva kontroli, Indras MKP muitas amatpersonas konstatēja akmeņogļu kravā ieraktas cigarešu kastes. Turpinot pārbaudi kopā ar Valsts robežsardzes (VRS) kolēģiem, kontrabandas cigaretes tika atklātas vēl divos vagonos ar akmeņogļu kravu. Kopumā tika izņemti 130 000 cigarešu (6500 paciņas) “Premjer” ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām. 

Foto: Valsts ieņēmumu dienests

Nākamā no Baltkrievijas iebraukušā vilciena sastāva kontroles rezultātā muitas un VRS amatpersonas Indras MKP novērsa vēl vienu cigarešu kontrabandas mēģinājumu. Divos vagonos ar šķeldas kravu tika konstatēti iepakojumi ar “Premjer” markas cigaretēm. Tajos atradās 200 000 cigarešu (10 000 paciņas).

Valstij nenomaksāto nodokļu summa par izņemtajām cigaretēm ir aptuveni 62 tūkstoši eiro.

Par konstatētajiem muitas noteikumu pārkāpumiem saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.¹² pantu uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās.

Šogad pirmajos piecos mēnešos VID Muitas pārvaldes veikto kontroles pasākumu rezultātā ir izņemti gandrīz 25 miljoni kontrabandas cigarešu. Valstij nenomaksāto nodokļu kopējā summa par šīm cigaretēm ir aptuveni četri miljoni eiro.

Par cigarešu kontrabandu janvārī-maijā sastādīts 181 administratīvā pārkāpuma protokols, 65 lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei kriminālprocesa uzsākšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu