"Es zinu, kas ir patiesība". Kad sāpes un skumjas ir dubultā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Marks Rafalo seriālā "Es zinu, kas ir patiesība"
Marks Rafalo seriālā "Es zinu, kas ir patiesība" Foto: HBO

Laikā, kad sabiedrība noslēdzas un sociālā distancēšanās ir prioritāra veselības apsvērumu dēļ, arvien lielāka nozīme ir garīgajai veselībai un līdzcilvēku atbalstam krīzes situācijās. Jaunais HBO seriāls "Es zinu, kas ir patiesība" ("I Know This Much Is True"), ko var skatīties "LMT Viedtelevīzijā", balstīts tāda paša nosaukuma amerikāņu rakstnieka Valija Lemba (Wally Lamb) dižpārdokļa motīvos, atklājot ģimenes sāgu par nodevību, upurēšanos un piedošanu. Dvīņubrāļus viens pats seriālā atveido talantīgais Marks Rafalo (Mark Ruffalo, 52)

Stāsta galvenie varoņi ir dvīņubrāļi – garīgi slimais Tomass un Dominiks, kurš ir gatavs upurēt savu dzīvi un darītu visu, lai pasargātu savu smagi slimo brāli. Abi izdzīvo ļoti sarežģītas situācijas, par kurām sabiedrība bieži vien izvairās runāt. Sāpes un beznosacījuma mīlestība, izmisums un neziņa, kā palīdzēt savam tuvākajam, bezpalīdzība, kad nav iespēju ietekmēt notiekošo.

"Es zinu, kas ir patiesība"
"Es zinu, kas ir patiesība" Foto: HBO

Tomasam ir atklāta paranoiskā šizofrēnija, un pēdējos divdesmit gadus lielāko daļu laika viņš ir pavadījis psihiatriskajās slimnīcās. Brāļi auguši ģimenē ar vardarbīgu patēvu un pirms trim gadiem zaudējuši mammu cīņā ar krūts vēzi. Māte puišiem nekad neatklāja, kas ir viņu tēvs, bet pirms nāves atstāja Dominikam sava sicīliešu tēva autobiogrāfijas manuskriptu.

Seriāla laikā pakāpeniski tiek atklāti gadiem noklusētie ģimenes noslēpumi.

Abu galveno lomu atveidotājs ir talantīgais amerikāņu aktieris Marks Rafalo. Kinokritiķi apgalvo, ka šis varētu būt viens no labākajiem sniegumiem viņa karjerā. Aktieris zaudēja gandrīz piecpadsmit kilogramus svara, lai varētu atveidot Dominiku, un atkal tos atguva, lai iejustos Tomasa ādā. Marka Rafalo aizkustinošais sniegums ir pārliecinošs.

"Es zinu, kas ir patiesība"
"Es zinu, kas ir patiesība" Foto: HBO

Seriāla reklāmas rullītis.

Aktieris kādā intervija izdevumam GQ atklāja, ka viņš zina, cik dziļas un patiesas var būt  brāļu attiecības. Viņu un brāli bērnībā mēdza dēvēt par itāļu dvīņiem, jo vecuma starpība bija mazāka par gadu un ģimenē pastāvēja uzskats, ka nekad nekas nespēs nostāties starp ģimenes locekļiem. 2008. gadā Marka brālis Skots gāja bojā vardarbīgā nāvē – viņš tika noslepkavots. Aktieris atzīst, ka šīs lomas tik labi spēj atveidot tāpēc, ka arī viņa attiecības ar brāli bija stipri līdzīgas tām, kas tiek atveidotas seriālā: rūpes, konflikti, greizsirdība, mīlestība – viss sarežģītais, kas ir tik dabiski attiecībās ar pašiem tuvākajiem cilvēkiem.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu