Dailes teātrī "Blokmājas Dons Kihots"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Dailes teātrī "Blokmājas Dons Kihots"
Dailes teātrī "Blokmājas Dons Kihots" Foto: Mārcis Baltskars

Dailes teātrī 1. jūlijā pirmizrādi piedzīvos režisora Silakaktiņa iestudētā izrāde "Blokmājas Dons Kihots", informē teātra pārstāvis Marko Rass. Aplūko foto no izrādes! 

Izrāde "Blokmājas Dons Kihots" būs skatāma Dailes teātra Vasaras dārzā, vasaras sezonas "Pirmssezonas pieslēgums" laikā. Galvenās lomas iestudējumā atveidos aktieri Dainis Grūbe un Lauris Subatnieks.

Savukārt par izrādes māksliniecisko noformējumu rūpēsies mākslinieks Aigars Ozoliņš, mākslinieka asistente Jurate Silakaktiņa, mūzikas konsultante Zane Dombrovska un gaismu mākslinieks Harijs Zālītis.

Izrādē "Blokmājas Dons Kihots" apmeklētāji un aktieri atradīsies viens pret otru citādākā novietojumā, bet izrādes skaņa būs dzirdama digitālajās austiņās, kuras tiks izdalītas pirms izrādes, ievērojot visus drošības un dezinfekcijas pasākumus, uzsvēra Rass.

"Blokmājas Dons Kihots" sižets stāsta par parastu mikrorajona tipveida blokmāju un tajā esošu dzīvokli, kurā apmeties kāds, kurš sevi dēvē par "Jautājuma zīmi". Šķietami, ka viņš par pasaules drīzo likteni zina, ko tādu, ko nezina citi. Viktors šīm durvīm paiet garām nedrīkst, jo viņa darbs ir pārbaudīt elektrības skaitītāja rādījumus. Viktora paša dzīvē viss ir sagriezies kājām gaisā. Ticis dzīvoklī, Viktors kļūst par "Jautājuma zīmes" ķīlnieku un līdzzinātāju. Viņam ir tieši viena stunda, lai kopā ar stipri savādo blokmājas "donkihotu glābtu pasauli.

"Blokmājas Dons Kihots"
"Blokmājas Dons Kihots" Foto: publicitātes

Izrādi varēs apmeklēt no 1. jūlija līdz 5. jūlijam, kā arī 8. augustā un arī 9. augustā Dailes teātra Vasaras dārzā. Teātra pārstāvis atgādināja, ka apmeklētājiem jāsāk pulcēties pusstundu pirms izrādes sākuma, ievērojot valstī noteiktās drošības prasības. Tā kā izrāde notiek brīvā dabā, Rass aicina apmeklētājus izvēlēties laikapstākļiem atbilstošu apģērbu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu